energie zakelijk vergelijken
Ander nieuws

3x tips om energie te besparen binnen je bedrijf

Het is je vast niet ontgaan dat een groot deel van Nederland bezig is met energiebesparende maatregelen binnen huis en bedrijf. De Nederlandse overheid stimuleert iedereen om groene(re) stappen te ondernemen, waarbij er met name wordt gekeken naar de bedrijven in ons land. Ondernemingen, zoals MKB’ers en grote bedrijven, zijn namelijk de grootste energieverbruikers, wat betekent dat met name die groep best wat energie mag besparen. Maar: waar moet je beginnen binnen je bedrijf? Geen zorgen. In dit artikel hebben we enkele belangrijke én gemakkelijke tips omtrent zakelijke energiebesparing voor je verzameld. Het goede nieuws hierbij is dat het je ook nog eens flink wat geld oplevert!

Stap over op een groene energieleverancier

De meest eenvoudige tip die je als ondernemer op kunt volgen, is de overstap maken naar groene zakelijke energie. Of je nu ZZP’er bent of MKB’er; feit is dat groene stroom veel beter is voor het milieu. Dat komt omdat dergelijke duurzame energie uit natuurlijke bronnen wordt opgewekt, in tegenstelling tot grijze stroom die uit fossiele brandstoffen wordt gehaald. Bij dat laatste proces komt veel CO2 vrij wat slecht is voor de aarde. Bij het opwekken van groene energie is dit veel minder het geval. Veel mensen denken dat groene zakelijke stroom duur is, maar dat is anno 2020 helemaal niet (meer) waar. Omdat er meer vraag is naar groene energie komen er meer leverancier bij waardoor de prijs omlaag kan. Je vindt de beste aanbieding met behulp van MKB energie vergelijken. Dit doe je via een zakelijke energievergelijker, die je op Energie-Zakelijk.nl kunt vinden.

Begin zelf met opwekken van energie

Natuurlijk kun je ook nog een stapje verder gaan op het gebied van groene energie. Wat dacht je ervan om je eigen zakelijke stroom op te wekken? Tegenwoordig is het opwekken van eigen energie heel toegankelijk. De prijzen van zakelijke zonnepanelen dalen, waardoor een grotere groep ondernemers kan beginnen met het zetten van deze groene stap. Het grote voordeel van zakelijke zonnepanelen is dat je uiteindelijk zelf profiteert van gratis energie. Je hebt de investering er namelijk al binnen enkele jaren uit! Het is uiteraard ook erg belangrijk dat je met zakelijke zonnepanelen louter gebruik maakt van de krachten van de natuur. Met behulp van zonnestralen wek jij je eigen zakelijke energie op zonder dat je daarbij fossiele brandstoffen uitput. Dit scheelt je uiteindelijk geld, maar is vooral beter voor de aarde.

Stap over op groene bedrijfsvoering

Het overstappen of zelf opwekken van groene stroom is uiteraard al een goed begin van energiebesparing binnen je bedrijf. Je kunt echter nóg meer doen. Stap bijvoorbeeld over op een volledige groene bedrijfsvoering. Dat betekent dat de printers de deur uit kunnen, dat er wordt gekeken naar het energieverbruik binnen het kantoorpand en dat het kantoor zelf nagekeken moet worden. Waar kun je bijvoorbeeld nog wat winnen omtrent isolatie? Is het dak goed geïsoleerd om warmte binnen te houden? Beschik je al over minstens dubbele beglazing? Heb je al een slimme thermostaat geïnstalleerd? Kortom: er zijn een aantal gemakkelijke stappen die je zelf kunt zetten om te beginnen met het besparen van energie binnen je bedrijf. Naast het feit dat het goed is voor de wereld en voor je zakelijke portemonnee zal het je waarschijnlijk ook meer klanten opleveren. Vandaag de dag kiest men namelijk eerder voor een groen bedrijf dan voor een bedrijf dat niets aan duurzaamheid doet.