Financieel

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zijn veiliger

De lente staat weer voor de deur. De tijd om weer lekker in de tuin te werken komt er aan! Je kunt weer heerlijk snoeien, nieuwe planten planten, aardappels poten en bloemen kweken. Ook het verpotten van de diverse planten kan nu beginnen. Oké, de ijsheiligen zijn nog niet geweest, het blijft dus even oppassen voor nachtvorst. Hou dus vooral de weersvoorspellingen in de gaten. Behalve de leuke dingen in de tuin, krijg je ook direct te maken met de vervelende dingen. Wat denk je van naaktslakken die, onder de grond, de wortels van je net geplante planten opeten? Gelukkig hoef je niet met chemicaliën aan de gang, je kunt gebruik maken van aaltjes tegen slakken.

Aaltjes tegen slakken bestel je online

Je zou denken dat je aaltjes tegen slakken moet afhalen in een tuincentrum. Tenminste, dat dacht ik. Dat je dan een flinke bak met tuinaarde met daarin wat aaltjes meekreeg. Niets is echter minder waar. Je bestelt aaltjes tegen slakken gewoon online. Ze worden, met 12 tot 30 miljoen (!) tegelijk in één zakje bij je bezorgd. Je doet de inhoud van dit zakje in water en verspreidt de inhoud over de tuin. Het is wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Voor iedere vierkante meter heb je, ongeveer, 500.000 aaltjes nodig. Gebruik je er per ongeluk teveel? Dan is er niets aan de hand. Gebruik je er te weinig? Dan kan het zijn dat ze niet effectief genoeg zijn tegen naaktslakken.

Naaktslakken zijn schadelijk voor je gewassen

Als je een moestuin hebt, dan wil je zeker de mooiste wortelen en andere gewassen kweken. Helaas gooien naaktslakken dan nog wel eens roet in het eten. Door aaltjes tegen slakken in te zetten, zorg je voor biologische bestrijding van de plaag. De aaltjes zullen zich te goed doen aan de naaktslakken en zo het probleem voor jou verhelpen. En dat zonder bestrijdingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu.

Er zijn ook andere biologische bestrijdingsmiddelen

Wat denk je van lieveheersbeestjes tegen bladluis, roofmijten tegen spint en sluipwespen tegen motten? Allemaal voorbeelden van biologische bestrijdingsmiddelen. Het voordeel van al deze bestrijdingsmiddelen is natuurlijk dat ze veilig zijn voor mens, dier en milieu. Je krijgt ook nooit teveel lieveheersbeestjes, roofmijten of sluipwespen. Als ze hun werk hebben gedaan, dan vertrekken ze weer. Gebruik je aaltjes tegen slakken? Dan hoef je niet bang te zijn dat er overal in je tuin dode naaktslakken liggen. De aaltjes werken vooral onder de grond, waar de slakken leven (en zullen sterven).