Ander nieuws

Alles in huis voor een sprankelend december

We zijn alweer halverwege oktober en dat betekent dat december voor de deur staat. Want de enige maand die er nu nog tussen zit, is natuurlijk november en dat is de tijd dat alles geregeld moet worden. Door die voorbereidingen een beetje over de tijd uit te smeren, scheelt het een hoop stress. Dus wat moet er gebeuren als die maand aanbreekt? In deze blog vertel ik je over de twee belangrijkste Nederlandse feesten en de voorbereidingen waar je aan kunt denken. Lees je mee?

Tijd van plezier en dankbaarheid

Allereerst is het natuurlijk tijd voor het Sinterklaasfeest. In principe een feest vol blijdschap gericht op kinderen. Maar tegenwoordig is het ook heel normaal voor volwassenen om deze avond te vieren met pepernoten en surprises. Trommel dus tijdig al je vrienden op, maak afspraken en trek lootjes en laat het plezier beginnen. Ga jij voor een mooie verassing of een smerige surprise? En wat voor cadeaus geef je?

Met z’n allen

We zijn in de decembermaand vooral dankbaar om met z’n allen te zijn. Het is een tijd waarin we stil staan bij alles wat we hebben in het leven, elkaar in het bijzonder. En zeker na de afgelopen anderhalf jaar willen we natuurlijk maar wat graag weer bij elkaar over de vloer komen, zeker om deze speciale feestmaand te vieren. Wees voorzichtig en check regelmatig de regels van de overheid als je het even niet weet. Spreek ook met visite af wat iedereen prettig vindt gezien de gezondheidssituatie in de wereld. Zo kan iedereen zich bij de samenkomst zo comfortabel mogelijk voelen.

Van binnen én van buiten

Het huis moet er natuurlijk wel mooi uitzien. Kleed de boel aan, een fairybell slinger aan lichtjes en je mag natuurlijk de kerstboom ook niet vergeten. De meeste mensen zetten die op als de Sint het land uit is. Maar persoonlijk vind ik dat veel te kort. Het staat zo gezellig en feestelijk zo’n versierde boom in huis. En we mogen buiten natuurlijk ook niet vergeten! Heb jij al een vlaggenmast kerstboom? Zo wordt voortuin ook eens feestelijk aangekleed.

Thuis en op kantoor

Maar niet alleen thuis moet de sfeer helemaal feestelijk worden, ook op de werkvloer is dat de bedoeling! Ga helemaal los met de versiering maar zorg dat het niet in de weg hangt, er moet natuurlijk nog wel gewerkt kunnen worden. Maar dat werken, dat hoeft niet saai te zijn en al helemaal niet tijdens de feestmaand!