Ander nieuws

Correctbook: duurzamer met alle geschreven letters

Als duurzaamheid een onderwerp is dat je nauw aan het hart ligt, dan ben je altijd op zoek naar manieren om je leven duurzamer in te richten. Eet je al plantaardig, zorg je dat je zo weinig mogelijk voedsel verspilt, neem je altijd de fiets, heb je al een herbruikbare waterfles of een bamboe tandenborstel? Dan kan het zijn dat je een beetje vastloopt met manieren waarop je je leven duurzamer in kunt richten. Toch zijn er altijd meer stappen die je kunt zetten. Ben je bijvoorbeeld ook iemand die graag dingen opschrijft in plaats van alles op de computer te typen, dan schrijf je waarschijnlijk heel wat af, waarbij je dus een heleboel papier verspilt. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Correctbook is een uitwisbaar alternatief voor notitieboeken, agenda’s, to-dolijstjes, etc.

Product met een missie

Correctbook is dus een duurzaam alternatief op de klassieke schrijfwaren. Allereerst bespaar je heel veel papier door het gebruik van een uitwisbaar schrijfproduct. De verkoop van uitwisbare notitieboeken is in de afgelopen jaren ook flink gestegen, het product is zelfs meerdere jaren op een rij verkozen tot promotiegift van het jaar. Als veel mensen de overstap maken naar Correctbook, betekent dat ook dat de vervuilende industrie van papierwaren verminderd kan worden, waardoor je echt een impact kunt maken met jouw bewuste keuze. De schrijfwaren worden in Nederland geproduceerd en de productie is niet alleen lokaal, maar ook CO2-neutraal. Naast duurzaamheid heeft Correctbook nog een missie. Met de aankoop van jouw Correctbook voorzie je één kind in een ontwikkelingsgebied van oneindig uitwisbaar schrijfmateriaal. Dat is daar nog harder nodig dan bij ons, omdat kinderen in ontwikkelingslanden vaak niet eens beschikken over pen en papier, laat staan een beter alternatief. Zo help je dus ook de strijd tegen analfabetisme.

Van notitieboek tot agenda

Correctbook is begonnen met alleen notitieboeken, maar ondertussen zijn er veel meer verschillende producten. De notitieboeken zijn er nu ook in een heleboel vrolijke kleuren. Daarnaast zijn er nu ook uitwisbare to-dolijstjes te koop en sinds kort hebben ze ook een whiteboard agenda, de endless agenda. De endless agenda is, zoals de naam al zegt, een agenda die je eindeloos kunt blijven gebruiken. Net als de andere producten is ook deze agenda uitwisbaar en je vindt er alles wat je in een andere agenda ook kunt vinden.

Allereerst is de agenda voorzien van 12 maandpagina’s en 24 weekpagina’s, waarmee je dus een hele tijd vooruit kunt voordat je zult moeten wissen. Daarnaast bevat de agenda ook verschillende type bladen: gelinieerd, met ruitjes, puntjes en blanco. De endless agenda heeft ook nog een paar handige aanvullingen, zoals een verjaardagskalender, bucketlist en boodschappenlijstje. Ook is elke Correctbook voorzien van  Unibind en click ringbanden. Met behulp van dit kliksysteem kunnen notities gemakkelijk gedeeld worden met anderen en kan je ook de Correctbook gemakkelijk ordenen. De bladen zijn gemakkelijk los te trekken en kunnen gemakkelijk vast geklikt worden. Hoe ideaal is dat?