kunstgras kopen
Ander nieuws

De beste voetbalclubs van Nederland

Bijna elke jongen kijkt er wel naar op de televisie of zelfs in het stadion, naar voetbal. Nederland kent vele goede voetbalclubs in de eredivisie. Maar ook buiten de eredivisie zijn er amateurclubs die het kijken zeker waard zijn! Maar wat zijn nou eigenlijk goede voetbalclubs uit de eredivisie? En welke clubs zijn nou echt het kijken waard.

Feyenoord

Om mee te beginnen Feyenoord. Feyenoord is een professionele voetbalclub uit Rotterdam, opgericht op 19 juli 1908, die uitkomt in de Eredivisie. De stadionclub staat erom bekend een club van het volk te zijn. De thuisbasis is Stadion Feijenoord, dat in de volksmond De Kuip wordt genoemd. De traditionele uitrusting van Feyenoord bestaat uit een rood-wit shirt met een zwarte broek. De voetbalploeg is een van de drie traditionele topclubs in Nederland. Feyenoord won vijftien keer het landskampioenschap, dertien keer de KNVB-beker, een keer de Europacup I, twee keer de UEFA Cup en een keer de wereldbeker. Daardoor behoort Feyenoord bij een van de betere clubs van Nederland. Helaas gaat het dit seizoen nog niet zo goed met Feyenoord want zij staan 10e in de ranglijst.

PSV

PSV is een voetbalclub uit Eindhoven. Deze werd op 31 augustus 1913 opgericht onder de naam Philips Sport Vereniging als sportvereniging van Philips-medewerkers. PSV groeide uit tot een club die behoort tot de traditionele top drie van het Nederlands betaald voetbal. Op de UEFA-ranglijst van beste clubs in Europa stond PSV op 1 juli 2019 met 37.000 punten op de 41e plaats. De thuisbasis van PSV is het Philips Stadion. Het echte speelveld van PSV heeft gewoon echt gras maar de trainingsvelden zijn voorzien van kunstgras. Kunstgras kopen is dus erg belangrijk voor deze club. Zij hebben gekozen voor kunstgras omdat dit beter is voor de schoenen van de spelers.

AZ

AZ is een Nederlandse voetbalclub uit Alkmaar en de Zaanstreek, Noord-Holland en speelt haar thuiswedstrijden in het AFAS Stadion te Alkmaar. AZ, een afkorting voor Alkmaar Zaanstreek-combinatie, ontstond in 1967 uit een combinatie tussen Alkmaar ’54 en FC Zaanstreek. Tussen juli 1976 en juni 1982 hoort de club sinds seizoen 2004/2005 opnieuw bij de (sub)top van Nederland. Sinds 1998 speelt de tweevoudig landskampioen onafgebroken in de Eredivisie. AZ heeft zich 16 keer voor Europees voetbal gekwalificeerd. Hierbij kwamen ze ook nog is één keer in de finale. Net zoals bij PSV traint AZ ook op een kunstgrasveld. Voor sommige spelers is dit soms even schakelen. Echt gras speelt toch wel wat anders dan kunstgras. Deze club heeft ook al erg veel prijzen gewoon in hun bestaan en hoort daarom ook bij de top voetbalclubs.