Fashion

De juiste kleding voor je zeiltocht

Zeilkleding, het is essentieel wanneer je gaat zeilen dat je de juiste kleding hebt hiervoor. Je wilt wel optimaal kunnen genieten van de bezigheid zelf en je dus geen zorgen hoeven maken. Zorgen over de impact van de elementen tijdens het zeilen bijvoorbeeld. Dat kun je wegnemen door de juiste zeilkleding te dragen. Wat de juiste zeilkleding is gaan we verder op in in deze blog.

 

Waarom de juiste zeilkleding?

De juiste zeilkleding maakt je zeiltocht een stuk aangenamer. Wanneer je niet de juiste kleding draagt tijdens het zeilen kan dat een hoop plezier wegnemen. Denk aan het water wat constant over je heen komt, de wind op je lichaam en die ijzige wind in je nek. Allemaal elementen waar je mee te maken krijgt bij een zeiltocht. Als je je niet op de juiste manier kleed tijdens het zeilen zijn die elementen niet leuk. Elke golf water die over de boot waait is er dan een te veel. Die constante wind op je lijf en in je nek waardoor je steeds krampachtiger gaat zitten, je spieren verstijven en je dus minder makkelijk kunt bewegen waardoor het zeilen een stuk zwaarder wordt. Hoe fijn is het dan wanneer je over het water raast met de wind in je zeilen, je kunt genieten van al het moois om je heen zonder je te storen aan de elementen. En die elementen maken het zeilen ook zo mooi, een met de natuur. Door het dragen van de juiste zeilkleding kun je je dus beschermen tegen de elementen en er op die manier juist van genieten.

 

De zeiljas.

Een belangrijk onderdeel van je zeilkleding is de zeiljas. Het beschermt je volledige bovenlichaam en met een goede kraag hoedt het die koude wind uit je nek. Belangrijk bij een goede zeiljas is dat hij waterdicht en winddicht is, maar ook dat hij snel droogt. Een waterdichte jas is bij zeilen van levensbelang, je bent constant omringt door water en bij een goede tocht krijg je behoorlijke hoeveelheden water over je heen zonder nat te willen worden. Een winddichte jas zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en je lichaam zijn temperatuur langer vasthoudt. Comfortabel is ook een belangrijke eigenschap van de jas, je moet je uiteraard wel goed en makkelijk kunnen bewegen over het dek heen, zonder dat je jas je daarbij hindert. 

Zoals je kunt zien is het van belang dat wanneer je gaat zeilen de de juiste zeiljas gebruikt. Mocht je die nog niet hebben of wil je graag een nieuwe? Kijk dan even op www.watersportsonline.nl waar ze een mooie mix van verschillende zeiljassen hebben.