Ander nieuws

De tuin bijhouden in de komende herfst en winter

De zomer is officieel voorbij en de winter komt eraan. Dit betekent helaas dat het weer steeds slechter gaat worden en we meer regen, wind en kou kunnen gaan verwachten. Voor diegenen van ons die deze zomer heerlijk hebben kunnen genieten van een prachtige tuin vol bloemen is dit slecht nieuws. Dit betekent namelijk dat met het slechte weer en de komende herfst het bijhouden van de tuin ingewikkeld gaat worden. In dit artikel bespreek ik de beste manieren waarop we in de herfst toch zo goed mogelijk de tuin op orde kunnen houden.

Bladeren

Het eerste waar we het natuurlijk over kunnen hebben is het harken van bladeren. Zeker in de herfst wordt dit belangrijk en het is bijna een cliché dat we met een hark de tuin in gaan om bladeren bij elkaar te vegen. Tegelijkertijd zijn er ook veel mensen die ervoor kiezen om een bladblazer aan te schaffen. Een ding is zeker wanneer de herfst begint zul je dit een aantal keer moeten doen. Maar gedurende de wintermaanden is het weer een tijdje onnodig.

Hout hakken

Op dat moment kan het een goede mogelijkheid zijn om de kale bomen bij te snoeien. Haal uit de hand gelopen groei weg met een kettingzaag. Logischerwijs kunnen we wel aanraden om goede regenkleding aan te schaffen wanneer je in de herfst buiten gaat werken in de tuin. Een andere belangrijke taak die veel mensen in de winter in de tuin doen is houthakken. Ik weet nog heel goed dat toen ik een klein kind was mijn vader altijd hout ging hakken in de tuin. Dit was hout voor het haardvuur dat we vaak in het weekend hadden terwijl we voetbal keken. Mijn vader deed nog ouderwets met een bijl maar tegenwoordig kan het voordelig zijn om te investeren in een houtklever deze kun je kopen bij de boer Drachten.

Heel veel mensen kiezen er vaak in de winter voor om de tuin gewoon met rust te laten en dan in de lente weer te gaan werken om de tuin op orde te krijgen. Maar over het algemeen kunnen wij aanraden om wel degelijk in de winter in de tuin te blijven werken. Dit kan misschien niet zo aangenaam klinken maar in werkelijkheid kan een koude morgen heel erg fijn zijn om in de tuin te werken. Je kunt je kinderen Bruder speelgoed geven en samen met ze de tuin in gaan. Daarom hebben we dit artikel geschreven over werken in de tuin in de herfst en winter.