Ander nieuws

De tuin klaar maken voor de lente

De winter is bijna officieel begonnen. Dat betekent weer een hoop ramen krabben en gladde gronden. Voor de tuinders onder ons kan het zo zijn dat je je gaat vervelen in deze tijd van het jaar. En ook de mensen die graag voor hun lol in de tuin zitten, zullen dat misschien uit moeten stellen. Maar toch hoef je niet helemaal je tuin de rug toe te keren. Er zijn genoeg dingen die je kan doen om je tuin gereed te maken zodat jij er straks met het mooie weer meteen weer van kan genieten.

De grond onderhouden

Ik raad iedereen altijd aan om in de wintermaanden toch de grond in de tuin te onderhouden. Onkruid groeit dan niet zo hard en met een paar keer de handen uit de mouwen steken, heb je een voorsprong op al dat groen voor het weer warmer wordt. Blijf daarnaast de grond voldoende voeden zodat alles in de lente meteen weer kan groeien. Knip in deze koude maanden ook sommige planten die dat kunnen hebben, zorg niet voor te grote open wonden dan kunnen de planten doodgaan. Het ligt dus ook aan het soort plant. Verder kan je de grond onderhouden door tijdig mollen klemmen te bestellen of deze uit de schuur tevoorschijn te toveren, als je weet dat je hier last van hebt.

Meubels en decor klaar maken

Wanneer je een nieuwe tuin hebt of je eigen tuintje aan vernieuwing toe is, wil je misschien wel de meubels en decor in je tuin aanpakken. De wintermaanden zijn hier de uitgelezen kans voor omdat een hoop zomerspullen dan in de uitverkoop zijn. Perfect dus voor een nieuwe tuinset of een barbecue, dan kijk je ook meteen weer helemaal uit naar de zomer. Daarnaast zijn ook kleine dingetjes vaak nu goedkoper zoals lampjes voor de tuin, potten en dergelijke.

Voorbereidingen treffen

Eigenlijk betekent dit allemaal dat je voorbereiding nodig hebt zodat je in de lente meteen weer van het weer kan genieten in jouw goed onderhouden tuintje. Geen mol in de tuin en een nieuwe set om op te loungen. Het leven kan niet beter. Sterker nog, waarom zou je wachten? Als de boel nu al onderhouden is, kan je ook nu met verwarmde dekens en hete mokken chocomel al van het weer genieten. Dat kan immers altijd. Voor het weet zit je met een rode neus en warme handen in de tuin en maakt het niet meer uit wat voor weer het is.