Wonen

Denk juist nu goed aan je verbruik!

We zitten allemaal thuis dankzij het Coronavirus, en meer dan ooit tevoren wordt er gewerkt aan het huis! Een prachtig iets zou je denken, maar het gaat ook gepaard met veel verspilling en verbruik. En dat is nou juist iets waar we met z’n allen op moeten gaan letten. Uiteraard wordt er minder auto gereden, en wordt er dus flink bespaard op het verbruik van diesel en benzine – wat nu zelfs tot een heuse oliecrisis heeft geleden – maar we moeten ook denken aan ons verbruik binnenshuis.

Waterverbruik

Denk bijvoorbeeld aan het waterverbruik. Iedereen is nu bezig om zijn of haar tuin flink onder handen te nemen. De hogedrukspuit komt eraan te pas, en zo’n apparaat trekt enorm veel stroom en verbruikt ook nog eens zeer veel water. Deze maand meldde Rijkswaterstaat alweer dat er teveel water wordt verbruikt. Hetzelfde aantal als tijdens de zeer warme zomermaanden van vorig jaar! De reden: we zitten alleen nog maar thuis.

Verbouwingen

Verder wordt er ook volop verbouwd aan de verschillende huizen. De bouwmarkten staan helemaal vol met mensen die hun huis een likje verf gaan geven, oude meubels weg doen en vervangen voor nieuwe, en hele kamers opnieuw doen. Dit gaat ook gepaard met zeer veel afval, en men moet dat ergens kwijt. De milieuparken, waar ik normaal een groot fan van ben, zijn nu overvol: je mag er nog maar met een x aantal mensen tegelijkertijd naar binnen, en staat dus al gauw een uur in de rij te wachten. En dat met een ronkende motor.

Denk in oplossingen

Mijn advies mag dan ook luid en duidelijk zijn: huur een afval container! Dit werkt zo veel gemakkelijker en bespaart je vaak ook gewoon nog geld als je alles bij elkaar neemt. Een container huren is enorm gemakkelijk en online te regelen. Zij zetten hem voor je deur neer, en je hebt een eigen plek gecreëerd waar je al je afval kwijt kan. En ook dit afval wordt gewoon nog gescheiden, en bovendien past zo’n container ook gewoon op een parkeerplaats. De container wordt binnen 24 uur geleverd en voor de eerste 4 weken betaal je geen ‘huur’. En het scheelt jou weer een rit naar het milieupark.

Blijf dus goed nadenken over je verbruik, en waar je op jouw manier kan bijdragen aan besparingen! Denk aan het water, energie, benzine, en alle andere aspecten. Maar bovenal, denk aan elkaar, en houd goed afstand. Samen komen we er wel!