Ander nieuws

Doen of laten doen? Dat is de vraag

Het lijkt wel alsof er tegenwoordig altijd wat is. Iets om te doen of te laten doen. Iets wat onze aandacht nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat we continu maar bezig blijven. Dus soms is het de vraag; Moet ik het doen? Of zal ik het láten doen? In deze blog vertel ik je hoe je die keus kunt maken. Want waarom zou je geld uitgeven als je het zelf kan doen? En waarom zou je zelf gaan lopen hannesen als je het kunt laten doen.

Wat is de klus

Iedere situatie is anders en het is handig om iedere situatie dus apart te beoordelen. Voor deze blog houd ik het voorbeeld van klussen aan. Als de plinten geverfd moeten worden of gekit, behandel je dit anders dan wanneer de dakpannen verwisseld moeten worden. Voor het één heb je nu eenmaal professioneel gereedschap en vakmanschap nodig. Hoe lang duurt een klus? Hoe belangrijk is het? Allemaal vragen om te overwegen.

Wees kritisch op vaardigheid en prijs

En dat zijn niet de enige vragen om te overwegen. Wanneer je erover nadenkt om een bedrijf in te huren, is het belangrijk om te kijken naar de prijs en deze te vergelijken met je eigen vaardigheden. Ben je zelf wel handig dan is het misschien niet nodig om kleine klussen door een bedrijf te laten doen. Dat scheelt weer. Maar wees ook kritisch op wat je zelf kunt. Soms onderschatten of overschatten we onszelf, en je wilt geen onnodige kosten maken.

Oefen je eigen kunsten

Als je weet wat je wel en niet kunt dan kan je beslissen of je hier wat aan hebt wat betreft klussen rondom het huis of bijvoorbeeld bij vrienden. Gelukkig kun je dit ook oefenen. Nee, je hoeft niet iets thuis te slopen om het te kunnen maken maar denk bijvoorbeeld aan iets zelf in elkaar zetten of maken. Een projectje voor jezelf zo leer je ook met bijvoorbeeld elektrisch gereedschap omgaan.

Is er nog werk?

Als je weet dat je echt iets te bieden hebt op het gebied van klussen en algemene handigheid dan is het misschien leuk en rendabel om hier een klein bedrijfje in op te starten. Dit kan gewoon als hobby erbij maar zo leer je nieuwe mensen kennen en blijven de opdrachten divers. Plus, je houdt er nog wat aan over én je mag doen wat je leuk vindt. Beter kan het niet, lijkt me?