Fashion

Ga jij een hoofddeksel dragen deze zomer? Ga voor groen!

We kennen ze in vele vormen, soorten en maten: hoofddeksels. Je hebt er vast wel eentje in jouw kast liggen, een pet, muts of ander voorwerp wat je op het hoofd kunt plaatsen. Andere bekende hoofddeksels zijn de helm, keppel of sombrero. Maar ben je ook bekend met de fedora? Kan jij vertellen wat een baret is? En hoe ziet een bucket hat eruit? Het antwoord op deze vragen vind je in dit blog!

Kies voor een klassieke pet

Tegenwoordig is het een item dat bijna iedere man wel in zijn garderobe heeft opgenomen: de pet. Het is een heel makkelijk te combineren item en is ook perfect op de dagen dat je net even geen zin hebt om je haar te doen.

Bekende merken brengen ook verschillende soorten en kleuren uit, kijk maar eens naar de bekende New Era pet. Deze staat ook wel bekend als een New York Yankee pet, maar dit is niet altijd even correct. Het merk brengt namelijk wel speciale collecties uit die samen met baseball clubs zijn samengesteld, maar niet elk model is een NY Yankees pet.

Een ander bekend merk dat veel mooie accessoires naar buiten brengt is Tommy Hilfiger. Net zoals het moedermerk, is Tommy Jeans de laatste jaren steeds populairder geworden onder jong publiek. Dit is waarom de Tommy Hilfiger pet een item is wat je vrijwel op elke straathoek tegenkomt.

Tegenwoordig is het ook belangrijk om een beetje meet na te denken over het milieu en hoe verschillende merken hieraan bijdragen. Gelukkig nemen veel van de grote en vooraanstaande merken veel verantwoordelijkheid op dit gebied. Dit betekent meer positiviteit in de kledingmarkt, maar we zijn er helaas nog niet helemaal.

Fedora’s zijn helemaal hot

Heb jij ooit van deze term gehoord? Geen probleem, dat begrijpen wij heel goed. Misschien ken je dit model beter als een deukhoed. Nog steeds geen idee? Denk dan eens aan die oude Italiaanse gangsterfilms of aan de maffia.

Vaak wordt een fedora of deukhoed gedragen door mannen, maar het komt ook steeds vaker voor dat modieuze dames zich eraan wagen. Net zoals de bolhoed genoot dit model vooral tussen de jaren ‘30 en ‘60 van een hoge populariteit. Daarna begon het model steeds meer in de vergetelheid te raken, wat erg zonde is want het hoofddeksel kan op vele manieren gedragen worden.

Dit is iets wat moderne ontwerpers ook weer hebben ingezien en vandaag de dag zijn de fedora’s niet meer weg te denken uit het zomerse straatbeeld!