Gadgets

Drie opties voor slimme inbraakbeveiliging

Om je woonruimte goed te beveiligen tegen bijvoorbeeld inbraak zijn er diverse dingen die je kunt doen. Je hoeft niet voor alle soorten beveiliging te gaan, want soms kan het ook gewoon genoeg zijn om te zorgen voor de juiste afsluiting van je woonomgeving. Mocht je op zoek zijn naar slimme beveiliging, dan zijn er gemakkelijk een aantal toevoegingen te doen in en rondom je woning. In deze blog geef ik je enkele voorbeelden.

Een alarmsysteem

Allereerst is de basis van extra beveiliging toch wel een alarmsysteem. Je kunt vrij goedkoop en eenvoudig een alarmsysteem toevoegen aan je woning. Je kunt een fysiek alarmsysteem laten plaatsen of zelf installeren. Tegenwoordig kun je deze dan bedienen met een app en krijg je notificaties op afstand vanuit een basisstation. Wanneer een alarmsysteem iets detecteert zal je bijvoorbeeld zowel een alarm horen, als een notificatie krijgen via verschillende apparaten. Zo ben je altijd op de hoogte van gebeurtenissen in je huis.

Camerabeveiliging: Een bullet camera

Iets waar ik zelf zeer tevreden over ben is het plaatsen van een bullet camera voor mijn woning. Een bullet camera heeft een heel herkenbaar ontwerp en valt op door zijn grootte. Je ziet dit soort camera’s vaak op straat. Het is echt een camera die uitsteekt. Maar juist dit ontwerp zorgt er voor dat hij goed werkt. Doordat het zo’n opvallende en duidelijke camera is zorgt hij er namelijk voor dat eventuele inbrekers gelijk zien dat er een camera hangt. Dit soort camera beveiliging heeft een afschrikkende werking. De grootte is overigens niet alleen voor dit effect. Door het formaat kunnen er allerlei functies aan toegevoegd worden zoals een warmtebeeldfunctie, en kun je hem vaak of afstand besturen.

Verlichting: altijd iemand thuis

Nog zo’n gouden beveiligingsoptie in de categorie afschrikking is slimme verlichting. Zo kun je verlichting installeren die op afstand, bijvoorbeeld via een app, te besturen is. Wanneer je weg bent van huis zou je deze verlichting (zowel binnen als buiten) aan kunnen zetten, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Het is natuurlijk voor eventuele inbrekers niet zo simpel te achterhalen of er daadwerkelijk iemand thuis is, maar door het zien van licht zullen zij zeker minder geneigd zijn om een inbraak te plegen. Bovendien is het ook best fijn wanneer je bijvoorbeeld licht hebt aan de voor of achterkant van je woning in de avond. Je kunt daardoor ook zelf beter zien wat er daar allemaal afspeelt.

Deze drie tips zijn naar mijn idee in ieder geval goede manieren om je woonruimte beter te beveiligen op een slimme manier.