Ander nieuws

Ecologisch hondenvoedsel

Voedsel voor huisdieren is een industrie met een waarde van bijna US $ 25 miljard in de Verenigde Staten. Eigenaren nemen beslissingen over wat hun huisdieren te voeden op basis van marketing, persoonlijke overtuigingen en huisdiervoorkeur. En net als bij menselijke voeding, kan het moeilijk zijn om waarheid uit rages en marketing te halen.

De huidige trends in voedsel voor huisdieren moedigen eigenaren aan om hun huisdieren ongeveer hetzelfde voedsel te geven als mensen. Hoogwaardig vlees van menselijke kwaliteit en biologische producten, misschien zelfs superfoods. Hoewel deze aanpak emotioneel aantrekkelijk is, is het voor huisdieren niet nodig ‘gezondheidswijs, noch is het ecologisch duurzaam.

Ecologische voetafdruk

Huisdieren kunnen een grote ecologische voetafdruk hebben en hun voedsel is een belangrijke factor die hieraan bijdraagt. Experts op het gebied van duurzaam leven Robert en Brenda Vale suggereren in hun boek “Time to Eat the Dog? The Real Guide to Sustainable Living ‘dat een middelgrote hond een vergelijkbare voetafdruk kan hebben als een grote SUV. Andere experts zijn tot vergelijkbare conclusies gekomen over de duurzaamheid van voedende huisdieren. Een van de beste ecologische hondenvoeren is royal canin.

Wat goed is voor het baasje

Wat goed is voor de mens, is niet altijd ideaal of noodzakelijk voor huisdieren. Sommige fabrikanten gebruiken de term “van menselijke kwaliteit” om voedsel voor huisdieren of ingrediënten te beschrijven, maar de uitdrukking heeft geen juridische betekenis en betekent niet noodzakelijkerwijs iets over kwaliteit of voedingswaarde. Om als voedsel voor mensen te worden verkocht, mag een product nooit de productieketen van menselijke levensmiddelen verlaten. Hoewel deze vereiste goed klinkt, voegt het onnodige kosten toe en kan het gebruik van veel hoogwaardige, duurzame ingrediënten die mensen normaal gesproken niet eten, verdwijnen. Huisdieren hebben voedsel van goede kwaliteit nodig, maar ze hoeven niet te concurreren om dezelfde biefstuk die hun eigenaar koopt als ze gelukkig en gezond orgelvlees of minder mooie garnituren eten.

Katten en honden kunnen diëten eten die goed gekookt graan en andere plantaardige ingrediënten bevatten. In tegenstelling tot veel rapporten, zijn er geen gedocumenteerde gezondheidsvoordelen voor het voeren van huisdieren met eten zonder graan of een dieet dat andere plantaardige ingrediënten vermijdt. Volgens een recente studie is een van de belangrijkste genetische verschillen tussen honden en wolven dat honden een verhoogd vermogen hebben om voedingsstoffen uit granen en andere planten te verkrijgen. De huidige graanvrije dieettrends gaan over de verkoop van dierenvoeding, niet over de gezondheid van huisdieren en kunnen leiden tot minder duurzame diëten.