Nieuws

Een duurzaam kantoor creëren doe je zo

De wereld staat tegenwoordig steeds meer in het teken van duurzaamheid. En dit is een geweldige ontwikkeling. Steeds meer mensen worden zich bewust van hun impact op het milieu en hoe ze hun ecologische voetstap kunnen verminderen. Ook bedrijven zijn hier steeds actiever mee bezig. Het duurzamer maken van kantoorpanden kan een grote positieve impact hebben op het milieu. In deze blog lees je een aantal manieren om een duurzaam kantoor te creëren. 

Weg met al dat papier

Afgelopen maand besloot ik mijn bureau op kantoor eens even op te ruimen. Dit was al een tijdje niet meer gebeurt, dus het werd hoog tijd. Ik schrok me een hoedje van hoeveel papier ik achteraf in de papierbak moest gooien. Hoewel we tegenwoordig zoveel op onze telefoon of laptops zitten, wordt er toch nog onnodig veel uitgeprint. Na deze ontdekking, besloot ik eens een meeting in te plannen met de baas van onze afdeling. Ik kaartte dit probleem aan en stelde voor om onze hele afdeling papier vrij te maken. Er werd hier erg positief op gereageerd en iedereen erkende de ernst van dit probleem. Inmiddels zijn wij al twee weken helemaal papier vrij aan het werk en dit kost helemaal geen extra moeite. Het is zelfs enorm fijn, want je raakt nooit meer dat ene uitgeprinte documentje kwijt!

Duurzame energiebronnen

Bij grote kantoren wordt er vaak gekozen voor de meest voordelige energiebronnen. Raar is dit natuurlijk niet, want op zo’n grote schaal kan dit erg veel geld besparen. Hoewel het niet raar is, is het wel enorm schadelijk voor het milieu. Dit is dus echt iets waar bedrijven goed over na moeten denken. Gelukkig komen er tegenwoordig steeds goedkopere alternatieven op de markt die minder schadelijk zijn voor het milieu. Zo hebben wij op het kantoor bijvoorbeeld de LED Downlight lampen van Bes Led. Deze zijn zeer betaalbaar en zijn energiezuinig. Bovendien zijn dit inbouwlampen in het plafond die een strakke en moderne look geven aan ons kantoorpand!

Kleine beetjes helpen

Een verandering hoeft uiteraard niet zo drastisch te zijn als het vervangen van alle lampen in een pand. Er zijn een aantal kleine dingen die je kunt doen die je kantoor al een stukje duurzamer maken. Denk bijvoorbeeld aan alle koffiebekertjes bij de koffiemachines. Je kunt deze bijvoorbeeld weghalen en elke werknemer vragen zijn eigen mok mee te nemen. Zo verminder je het afval van bekertjes en dit scheelt ook nog eens een klein beetje in kosten.