led spot
Ander nieuws

Een duurzamer huis

Of je nou hebt besloten om het milieu te helpen of dat je simpelweg geld wilt besparen, elke stap in de richting van een milieuvriendelijk leven is er een die de wereld helpt. In dit artikel bespreken we een aantal tips om meer milieuvriendelijk te leven. Het zijn simpele stappen maar tegelijkertijd ook heel erg effectieve stappen. Energiebesparing is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Uw elektra in standby laten staan kost onnodig energie – schakel de schakelaar uit en u ziet enorme verbeteringen, het meest merkbaar in uw energierekeningen!

Lampen

Led spots gaan niet alleen langer mee dan conventionele lampen, ze zijn ook veel efficiënter! Dit betekent dat u minder stroom verbruikt en uw gloeilampen minder vaak hoeft te vervangen – iedereen is een winnaar. Wat meer is, ze zijn beschikbaar in een reeks van helderheid en ontwerpen, zodat u de verlichting echt kunt afstemmen op uw behoeften of passend bij de kamer. Kies daarom voor een led spot.

Als je de reis te voet, per fiets of met het openbaar vervoer kunt maken, doe het dan. Rijden, tenzij je in een elektrisch voertuig zit, is niet erg milieuvriendelijk en kan echt bijdragen aan je ecologische voetafdruk. Wanneer u moet rijden, zorg er dan voor dat u het maximale uit uw voertuig haalt door de snelheid laag te houden. Zorg er ook voor dat de banden goed zijn opgepompt en dat de motor soepel loopt.

Eerlijk gezegd zou je verbaasd zijn hoeveel energie-efficiëntere magnetrons worden vergeleken met conventionele ovens. Hoewel je al verrast bent, kun je net zo goed geschokt blijven met enkele van de geweldige dingen die je in een magnetron kunt koken (hint: het zijn niet alleen kant-en-klaarmaaltijden).

Kleding en voedsel

Van kleding tot voedsel, hoe dichter bij huis deze producten worden gemaakt en gekocht, hoe minder koolstof wordt gemaakt met hun transport. Dat niet alleen, maar je steunt de lokale economie. Dit betekent dat je op termijn waarschijnlijk nog meer lokale items hebt om uit te kiezen.

Vliegen

Vliegen is een van de meest milieubelastende dingen die je kunt doen. Waarom niet wat dichter bij huis blijven en de prachtige natuur van je directe omgeving verkennen. Kamperen is voor sommigen mensen een ver van hun bed show. Maar in het kader van duurzaamheid is het een zeer goede optie ten opzichte van vliegen. Daarnaast kom je dichter tot de natuur dan ooit tevoren. Iets minder luxe maar des te meer ervaring.