Ander nieuws

Een goede dealer gebruikt Autocheck!

Handeltje

Ik doe sinds kort een deeltijdopleiding tot automonteur. Waarom deeltijd, vragen veel mensen zich af. Nou, dat komt omdat ik mijn eigen handeltje ernaast ben begonnen. Ik heb via via een goedkoop pandje kunnen huren en hier handel ik in mijn eigen occassions, zowel auto’s als scooters als snorfietsen. Ik heb gemerkt dat er namelijk veel mensen zijn die andere mensen oplichten op dit gebied, en dat vind ik heel erg sneu. Ik wil proberen een goed netwerk op te bouwen en op die manier een eerlijke verkoper te worden van occassions. Door middel van mijn opleiding leer ik steeds meer waar ik op kan letten bij auto’s en of ik sommige auto’s niet alsnog wel kan kopen en zelf met een kleine investering kan opknappen tot een betere auto, zodat ik deze met winst kan doorverkopen. Met name dit laatste lijkt een goede manier van een zakcentje verdienen te zijn. Vaak hebben auto’s kuren die vrij makkelijk te verhelpen zijn. Dan is er iets kleins met de versnelling, moet er hier of daar een riem of klein onderdeel vervangen worden, ververs ik de olie en rijd hij daarna weer als een zonnetje. Echter, als je weinig verstand hebt van auto’s weet je natuurlijk niet dat het zo simpel kan en verkoop je hem liever. Dat snap ik heel goed en dat komt mij ook heel erg goed uit.

Autocheck

Maar toen ik net in dit vak begon, deed ik met name het opkopen en het doorverkopen zonder dat ik deze echt zelf wou opknappen. Toen kwam ik er achter hoe slecht sommige dealers zijn en dat de auto’s die aan mij verkocht werden soms niet helemaal zuivere koffie waren. Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens zonder het te weten gestolen auto’s opgekocht van iemand die er hartstikke eerlijk uit zag. Daarnaast ben ik nog beginnend monteur, dus ben ik ook vaak zat opgelicht over de staat van auto’s. Zeker verborgen gebreken haal ik er soms zelf nog niet uit. Ik kwam tot de conclusie dat het te duur was om dit soort gebreken te missen, dus daarom maak ik sinds kort gebruik van de Autocheck van het Kentekenloket. Hierbij wordt er op 10 verschillende punten gecontroleerd of de auto nog in goede staat is. Sinds ik hier van gebruik maak heb ik een stuk minder ontevreden klanten en sta ik ook steviger in mijn schoenen als verkoper. Daarnaast leer ik hier veel van. Een echte aanrader dus!