Ander nieuws

Waarom eigen voorraad?

Wil je een WordPress webshop laten maken? Voor veel mensen is een webshop een droom. Het idee dat je kan beginnen met ondernemen zonder een grote investering te doen is bijzonder aantrekkelijk. Zonder enige investering is het echter lastig om veel succes te hebben. Daarentegen verbleekt de investering voor een webshop bij die van een fysieke winkel. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Logistiek

Je logistiek is een belangrijk aspect van je webshop. Om dit laagdrempelig te doen zou ik kiezen voor een van de volgende twee opties: Dropshipping of een affiliate webshop. Dropshipping is al een tijdje bekend als manier om een webwinkel te starten. Let er op dat de ene dropshipper niet de ander is, en het ene product makkelijker verstuurd wordt dan de ander. Veel producten hebben een lange levertijd, wat ze onaantrekkelijk kan maken voor verkoop. Bovendien is de aard van dropshippen dat tenzij je telefoontjes gaat plegen naar China, je niet de enige aanbieder bent. Als je gaat dropshippen, kies dan voor producten die hooguit er 5 dagen over doen om gebracht te worden. Daarentegen is het ook nuttig om te kijken naar producten die het in buurlanden goed doen maar niet in Nederland aangeboden worden. Een Nederlandse site kan dan een gaatje vullen op de markt. Om die partijen te vinden kan je zoeken op de afbeeldingen van de dropship aanbieder in Google. Veel dropship webshops gebruiken de foto’s van de producten van de producent. Mijn volgende tip is dan ook om je eigen foto’s te maken van je producten. Dit is professioneler en doet je vindbaarheid goed. Als dit voorgaande niet werkt of geen interessante producten voor je oplevert kan je ook kiezen voor affiliate.

Affiliate

Hier is jouw toegevoegde waarde consumenten helpen een product te vinden. Jouw site lijkt dan op een webshop, maar als ze klikken worden ze geleid naar de daadwerkelijke verkoper. Je krijgt dan inkomsten door een zogenaamde affiliate link. Als klanten dan bestellen op de desbetreffende webshop krijg je een percentage. Hier is het belangrijk om helder te zijn dat het een affiliate link is. Zet in de productbeschrijving bijvoorbeeld de site waar je ze heen leid. Dit zorgt ervoor dat mensen niet verward raken wanneer ze klikken. Ook moet je je afvragen wat jouw toegevoegde waarde als site is. De gemakkelijkste manier is om verbanden te trekken tussen producten. De belangrijkste zijn prijs, bundels en overzicht. Denk bijvoorbeeld aan een prijsvergelijkingssite.