Wonen

Kies voor een duurzame woning in 2020!

Dit jaar heeft voor velen van ons gezorgd dat hun kijk op het leven drastisch veranderd is. Kijk bijvoorbeeld eens naar gezondheid, werk en hobby’s. Je kunt niet ontkennen dat jij zelf ook een andere aanpak hebt gekregen van de dingen die je in het dagelijkse leven doet.

En niet alleen de dingen die hierboven genoemd worden zorgen voor een andere invulling van jouw leven, ook jouw woning doet dat! Zeker nu de winter er weer aan begint te komen zal het nodig zijn dat jij een andere aanpak kiest (mits je nog niet gebruik maakt van groene verwarming in jouw huis). Ben je benieuwd hoe jij voor groenere en duurzamere verwarming kunt zorgen in de koudere wintermaanden? Lees dan snel verder!

Kies voor een elektrische haard

In tegenstelling tot houtkachels zijn elektrische haarden een stuk beter voor het milieu. Als je en zeker als je toch een ‘warme’ en gezellige manier wil om jouw huis te verwarmen is dit een perfecte optie.

De traditionele houtkachel mag dan nog wel oh zo gezellig ogen in jouw woonkamer, maar we weten allemaal dat dit niet de meest milieuvriendelijke optie is. Door het verbranden van hout komt er namelijk veel stikstof terecht in de lucht en dat is iets wat je wil voorkomen.

Een perfect alternatief zijn de elektrische haarden. Je kunt elektrische haarden kopen bij van Manen en Visser. Zij hebben een divers en breed aanbod in verschillende leuke en knusse elektrische haarden, die vast en zeker goed zullen staan in jouw huis. Daarnaast is de elektrische haard een stuk beter voor het milieu! Kies voor groen, kies voor een elektrische haard.

Betere isolatie laten installeren

Een andere optie om er zeker van te zijn dat je de winter warm doorkomt op een duurzame manier is door jouw huis een stukje beter te laten isoleren. Dit kan je doen op verschillende manieren.

Denk bijvoorbeeld eens aan vloerisolatie. Je verliest namelijk ontzettend veel warmte naar de kruipruimte. Dit is overigens algemeen bekend, maar je staat er niet altijd bij stil. Door goede isolatie aan te leggen kan je het warmteverlies verminderen!

Ook muurisolatie kan bijdragen aan het minder stoken en het verduurzamen van jouw huis in de winter. Kijk maar eens naar de cijfers over hoe een huis minder goed geïsoleerd is, versus een huis wat wel goede muurisolatie hebt. Wat je veel ziet is dat dit type huizen veel uitstraling hebben via de radiatoren tegen de buitenmuren aan. Radiatorfolie kan hier ook goed tegen helpen. Kijk hier eens naar!

Maar, het meest gezellige is toch wel het aanschaffen van een elektrische haard.