elektrische hybridefiets
Nieuws

Ook in het najaar met je kids op pad

Ga jij er graag een middagje tussenuit met je kinderen? In de zomer is dit natuurlijk makkelijk te bedenken. Het is heerlijk weer en zowel het zwembad als het zwembad zijn goed te doen en ook een ijsje halen is nooit een slecht idee. In het najaar is het echter even andere koek. Door het weer is het soms lastig om met je kinderen naar buiten te gaan. Niemand zit natuurlijk te wachten op koude handen en natte voeten. Toch is de herfst wel een ontzettend leuk seizoen om naar buiten te gaan. Hieronder een aantal ideeën voor leuke activiteiten in de herfst. Het enige wat jij hoeft te doen is een geschikte (droge) dag uit te kiezen.

Neem je kinderen mee naar het bos

Het beste seizoen om in het bos rond te struinen is toch wel de herfst. Allereerst gaan de bomen natuurlijk hun bladeren verliezen. Hierdoor veranderen de groene bladeren opeens in gele/oranje bladeren en zullen ze langzaamaan van de bomen afvallen. Dit zorgt ervoor dat het bospad bedolven raakt onder een prachtige gele, oranje of zelfs bruine deken. Niks leukers voor een kind om hier lekker doorheen te razen. Daarnaast groeien er ook dingen die je de andere seizoenen niet ziet zoals paddenstoelen en andere schimmels die alleen maar in de herfst groeien. Maak een vragenlijst voor je kinderen of zet een speurtocht uit zodat dit uitje naar het bos niet alleen maar leuk maar ook nog eens leerzaam is. Liggen er nog veel kastanjes in het bos? Dan kunnen jullie natuurlijk ook kastanjes rapen en deze meenemen naar huis om ze te gebruiken voor het knutselen of om ze lekker op te eten.

Neem je kinderen mee naar een kinderboerderij

De kinderboerderij is zowel geschikt voor de droge als de natte dagen omdat de kinderboerderij vaak ook een binnengedeelte heeft. Is het een droge dag? Dan ga je natuurlijk met je elektrische hybridefiets op pad. Is het weer wat minder om met een elektrische hybridefiets op pad te gaan? Dan is de auto natuurlijk ook geoorloofd. De kinderboerderij wordt vaak aangepast op het seizoen maar op deze plek is daadwerkelijk altijd wat te beleven. De kinderen leren spelenderwijs over de dieren maar ook over de rest van de natuur. Soms mogen ze helpen met koeien melken of de geitjes eten geven. Kortom, een dag met vele mogelijkheden en groot plezier.

Neem je kinderen mee naar het open plek om te vliegeren

In het najaar staat er vaak behoorlijk wat wind en behoorlijk wat wind is natuurlijk ideaal om te vliegeren. Kleed je kinderen goed aan en neem ze mee naar het strand of een andere open plek. Neem een stevige vlieger mee en houdt goed vast! Wedden dat de vlieger nog nooit zo hoog en sterk is geweest? Daarnaast zijn jullie na een middagje vliegeren zelf ook flink uitgewaaid. Hierna kunnen jullie uiteraard heerlijk met zijn alle op de bank napraten met een iets warms en iets lekkers.

Nog meer leuke ideeën voor de herfst? We horen het graag!