kozijnen
Ander nieuws

Extra openheid op de werkvloer

Als eigenaar van een groot bedrijf vroeg ik me laatst af hoe ik de werkomstandigheden voor mijn personeel kon verbeteren. Ik heb toen een lijstje gemaakt van punten die beter konden. Zo was het eten niet naar ieders smaak en is er een betere catering gekomen. Ook heb ik na lang overwegen besloten om alle koffieautomaten aan te gaan passen. Het was best veel werk, maar uiteindelijk was iedereen tevreden en heeft het veel blije gezichten opgeleverd. Als baas is het goed om te zien dat je werknemers meer energie steken in het werk dat ze moeten doen. Beter eten en betere koffie waren dus een goede investering. Toen deze verbeteringen op de werkvloer eenmaal waren doorgevoerd, bleek dat er nog iets nodig was. De kantoorruimte was niet meer van deze tijd! Ik ging op zoek naar andere mogelijkheden en al snel zag ik dat ik meer openheid moest creëren. Ik sprak hierover met anderen en zij vertelden me dat het idee van één grote open ruimte helemaal niet zo bevorderlijk was voor de concentratie als men in eerste instantie had gedacht. Nu was ik zelf ook al niet zo’n fan van het idee van iedereen in dezelfde ruimte, dus dat heb ik laten vallen. Een andere oplossing was noodzakelijk. 

Schuifpuien van de beste kwaliteit

Ik heb uiteindelijk gekozen voor grote glazen schuifpuien die de verschillende kantoren van elkaar scheidt. Hierdoor is de lichtinval optimaal, heeft iedereen de rust die nodig is voor een uitstekende concentratie en kan men toch gemakkelijk bij elkaar naar binnenlopen. Daarnaast is het mogelijk om de schuifpuien open te zetten wanneer er wel gecommuniceerd moet worden. Ik heb gemerkt dat mijn personeel ook makkelijker met elkaar praat wanneer ze elkaar kunnen zien werken. Het heeft mij dus veel opgeleverd: een betere werksfeer en een mooie open ruimte waar mijn personeel elke dag met plezier naar toe gaat. Meegaan met de tijd is ook voor kantoren heel belangrijk! Uiteraard koos ik voor schuifpuien van de beste kwaliteit. Ik heb alles snel laten installeren door vakmensen en binnen de kortste keren was alles netjes geregeld. 

Een grote verbetering

De schuifpuien die bij mij zijn geïnstalleerd hebben prachtige zwarte kozijnen gekregen. Hierdoor heeft mijn kantoor nu als bonus de geliefde industriële look gekregen. Alle medewerkers zijn me dankbaar voor deze stap naar vernieuwing en wie weet wat het volgende project hier op de werkvloer gaat worden? Wellicht gaan we in de nabije toekomst nog een dakkapel plaatsen!