Auto

Fords, Ferrari’s en auto total loss

Ford v Ferrari

‘Le Mans ‘66’ ook wel bekend als ‘Ford v Ferrari’, is de alom geprezen film die een aantal maanden geleden te zien was in de bioscoop. De film is in verschillende categorieën genomineerd voor uiteenlopende prestigieuze prijzen.

Uiteraard schitteren Matt Damon en Christian Bale in hun rollen als twee van de belangrijkste teamleden achter de Ford GT40. Ontwikkeld met het doel om Ferrari te verslaan tijdens de race die 24 uur lang duurt nabij Le Mans in Frankrijk.

Vanzelfsprekend waren het niet alleen de acteerprestaties en de regie die deze film lovende recensies en diverse prominente nominaties hebben opgeleverd. De race-scènes zelf zijn namelijk zonder meer een ervaring op zich. Als kijker heb je het gevoel zelf in de auto te zitten en voel je als het ware mee met de coureur. Het is dan ook allesbehalve verbazingwekkend dat ‘Le Mans ‘66’ enorme indruk heeft gemaakt.

Natuurlijk vinden er zowel in de film als op de echte racebaan meer dan genoeg ongelukken en botsingen plaats die de race-auto’s in sommige gevallen compleet verwoesten. Wat doe je dan met zo’n auto? Repareren als dat kan, maar wat als dat technisch en/of financieel niet mogelijk is. Wat dan? Verkopen? Vernietigen? En wat gebeurt er eigenlijk in het dagelijks leven als een auto vanwege omstandigheden niet meer te repareren is?

 

Liever verkopen dan opknappen?

In deze situatie wordt gesproken van een sloopauto. Dit is een auto die – het woord zegt het al – klaar is om gesloopt te worden, omdat er niet meer mee gereden kan worden. Hoewel de auto als geheel geen nut meer heeft, zijn de afzonderlijke auto-onderdelen vaak nog wel bruikbaar.

Het is niet altijd eenvoudig om de waarde van dit soort auto’s vast te stellen. Wil je een sloopauto verkopen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? OSW is hier het ideale platform voor. Je ontvangt niet alleen binnen twee uur het hoogste bod voor de te verkopen sloopauto, maar het is ook mogelijk om de landelijke gratis ophaaldienst van OSW te gebruiken. Snel en makkelijk.

Gelukkig komt het ook voor dat mensen een auto verkopen zonder dat er sprake is van een auto die niet meer te redden is. In dat geval kan er eveneens op OSW worden gerekend voor het onderhandelen namens de verkoper. OSW draagt daarnaast zorg voor het ophalen, betalen en vrijwaren van de te verkopen auto.

Kortom, of je nu een Ferrari, Ford GT40, of een VW Up! wilt verkopen, OSW staat je met raad en daad bij.