Wonen

Ga je nieuw deurbeslag aanschaffen? Let dan op deze belangrijke dingen!

Ga je nieuwe deuren plaatsen in je recent aangekochte woning? Of is het deurbeslag van je huidige woning aan vervanging toe? Dan kan het lastig zijn om het juiste deurbeslag te kiezen. Er is namelijk een zeer uitgebreid aanbod van deurbeslag. Je kunt kiezen uit uiteenlopende soorten, kleuren, maten en materialen. Wil je zeker weten dat je het juiste beslag voor jouw deur kiest en ben je benieuwd waar je op moet letten als je nieuw deurbeslag gaat kopen? Lees dan snel verder. 

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten bij het vervangen van je deurbeslag

Bij het vervangen van je deurklinken, sloten, scharnieren, deurkrukken of andere onderdelen is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Hieronder lees je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

De juiste afmetingen en draairichting van het beslag.

Ga je nieuw deurbeslag uitkiezen? Dan is het kiezen van beslag in de juiste maat natuurlijk erg belangrijk. Bij het vervangen van sloten of scharnieren controleer je eerst de dikte van de deur. Zo ontdek je welke dikte het slotcilinder moet hebben en welke lengte de schroeven moeten zijn om de scharnieren correct mee vast te kunnen zetten. 

 

Niet alleen de lengte van de schroeven, maar ook de draairichting van de deur is belangrijk bij het kiezen van de juiste scharnier. Draait de deur naar links of recht, naar binnen of juist naar buiten? Voor iedere draairichting is er een ander type scharnier beschikbaar. Ga dus altijd na of het scharnier wel past bij de draairichting van je deur. 

Deurbeslag van het juiste materiaal

Ook het materiaal van het deurbeslag speelt een belangrijke rol. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, gaat het beslag langer of juist korter mee. Aluminium is bijvoorbeeld een relatief goedkoop materiaal, maar beschadigt ook relatief snel. De kans is dan ook relatief groot dat je na een korte tijd de deurbeslag weer moet vervangen. Wil je langdurig gebruik kunnen maken van je nieuwe deurbeslag? Kies dan voor deurbeslag van roestvrij staal gaan. Dit materiaal is populair omdat het een slijtvast karakter heeft. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is voor producten die intensief worden gebruikt, zoals deurkrukken en deurklinken. Ook kan deurbeslag van roestvrij staal een moderne of industriële look geven aan het interieur. Wil je graag deurbeslag aanschaffen met een lange levensduur? Dan is roestvrij staal voor jou de juiste keuze.