Financieel

Geld lenen?

Heb je een grote aanschaf op de planning staan waar je extra financiële middelen voor nodig hebt? Wellicht wil je een bedrijf starten of een tweede hypotheek afsluiten. Dit zijn investeringen waar je binnen een bepaalde tijd weer rendement uit kan halen. Je hebt echter wel een startbedrag nodig om deze plannen te kunnen realiseren. Door online een lening afsluiten kan je binnen korte tijd een groot bedrag lenen waardoor je niet eerst jaren hoeft te sparen om je dromen te verwezenlijken. Zo kan je tot maximaal €150.000 lenen en dit in termijnen terugbetalen. Je ziet de waarschuwing echter ook op de reclames: geld lenen kost geld. Let dus goed op de voorwaarden zodat je later niet in de problemen komt.

Waar let je op bij geld lenen?

Iedere kredietverstrekker heeft andere voorwaarden om een lening af te sluiten. Hiervoor is het dus belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen naar de eisen en voorwaarden van de lening. Het eerste waar je op let is het rentepercentage. In Nederland is het maximaal toegestane rentepercentage 10%. Een lening afsluiten mag dus nooit voor een hoger rentepercentage verstrekt worden. Dit betekent wel dat je voor een lening van €50.000, €5000 kwijt bent. Het is verleidelijk een hogere lening te nemen aangezien je direct geld lenen kunt, maar dit kost ook meer in het terugbetalen van rente.

Verder is ook de looptijd van belang wanneer je een lening gaat afsluiten. Binnen hoeveel tijd verwacht je de lening terug te kunnen betalen? Zo kan je bijvoorbeeld voor een looptijd van 5 of 10 jaar kiezen. Hierbij zijn ook je inkomen en vaste lasten van belang. Hoeveel kan je maandelijks aflossen zonder zelf in financiële problemen te komen? Dit zijn vragen waar je van tevoren stil bij moet staan om zonder problemen de lening af te kunnen lossen.

Leen geld met een kredietvergelijker

Er zijn veel verschillende kredietverstrekkers die jou direct geld willen lenen. Het rentepercentage en de looptijd van de lening verschillen. Wanneer je een lening gaat afsluiten, wil je natuurlijk voor de goedkoopste kredietverstrekker kiezen en niet teveel rente betalen. Via een kredietvergelijker kan je gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo kies je voor de juiste verstrekker die bij jouw wensen past. Wanneer je een lening gaat afsluiten, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat je een vorm van inkomen hebt, zodat er zekerheid is dat je de lening kan terugbetalen. Ten tweede dien je een positieve BKR registratie te hebben. Dit toont aan dat je een betrouwbare geldlener bent. Je ontvangt een negatieve BKR registratie wanneer je een achterstand langer dan 3 maanden hebt.