mkb energie vergelijken
Ander nieuws

Groene zakelijke stroom is heel gewoon

Steeds meer mensen in Nederland zien de voordelen in van groene energie. Of je nu als ondernemer bezig bent met mkb energie vergelijken of wanneer je als particulier op zoek bent naar een nieuw passend energiecontract; feit is dat er een groeiend aanbod is van bedrijven die groene energie leveren. Het is niet heel vreemd dat mensen niet meer blind voor grijze energie kiezen: in de media en online wordt er alsmaar vaker aandacht besteed aan de voordelen van groene stroom. Maar wat zijn die voordelen eigenlijk en waarom zou je dus voor groene energie moeten kiezen? Dat vertel ik je in dit artikel omtrent groene zakelijke stroom.

Kies voor een betere wereld

Het is ontzettend belangrijk om te kijken naar de toekomst. Blijven we volop gebruik maken van grijze energie zoals we dat nu doen, dan is het onvermijdelijk dat de fossiele bronnen waaruit die energie wordt gehaald op een gegeven moment op zijn. Omdat er bij dit proces ook nog eens veel schadelijke CO2 vrijkomt, is de wereld er op dat moment een stuk slechter aan toe dan nu het geval is. Daarom is het van groot belang dat hier iets aan gedaan wordt en hoe kan dat beter dan overstappen op groene energie? Groene stroom wordt gehaald uit natuurlijke bronnen, zoals de wind en de zon. Bij dit proces komt er veel minder CO2 vrij waardoor de aarde minder wordt aangetast. Alleen daarom al zou je dus moeten kiezen voor groene zakelijke energie.

Groene energie is beter voor je bedrijf

Je zult zien dat de overstap op groene stroom niet alleen beter is voor de wereld, maar ook voor je bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat Nederlanders tegenwoordig liever kiezen voor een onderneming die aan kan tonen dat er iets gedaan wordt aan duurzaamheid en/of energiebesparing dan voor een bedrijf dat dat niet doet? Je kunt dus meer klanten binnenhalen wanneer je overduidelijk aantoont dat je duurzaam onderneemt. Natuurlijk moet dat niet de nummer één reden zijn om over te stappen op zakelijke groene energie, maar interessant is het zeker. En dat terwijl je geen verschil merkt in het ‘soort’ stroom dat uit het stopcontact komt. Je weet alleen dat het betere stroom is wanneer je voor groene stroom kiest. De overstap naar groene energie is al binnen enkele minuten gemaakt.

Geld besparen met groene stroom

Tot slot nog een ander groot voordeel van groene energie. Je kunt namelijk behoorlijk wat geld besparen wanneer je besluit om zakelijke groene stroom af te nemen. Dit is helemaal het geval wanneer je ervoor kiest om je eigen energie op te wekken. Besluit je bijvoorbeeld om over te stappen op zakelijke zonnepanelen? Dan kun je als ondernemer profiteren van diverse subsidies en vergoedingen vanuit de Nederlandse overheid. Zij stimuleren het namelijk enorm dat bedrijven in Nederland groener ondernemen. Hierbij is het extra mooi meegenomen dat je uiteindelijk ook nog eens gratis stroom afneemt. Stroom die opgewekt wordt door de zon is immers gratis! Natuurlijk is het een behoorlijke investering om zonnepanelen te laten plaatsen, maar je plukt er uiteindelijk de vruchten van. Op Minder.nl lees je meer over zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf.