Ander nieuws

Handige hebbedingen voor het huis

Je huis is je veilige haven, een plek om samen te komen en herinneringen te maken. Waar alles makkelijker is en waar je tot rust kan komen. Of dat zou het moeten zijn. Maar kleine dingetjes kunnen al snel deze oase van vrede verstoren. In deze blog vertel ik dan ook over handige hebbedingen voor in huis. Voor je het weet, stoor jij je nergens meer aan!

Ongedierte, weg ermee

Sommige mensen krijgen er nooit mee te maken maar de meeste mensen wel; ongedierte. Ik heb het niet meteen over enorme ratten maar die zijn er ook, insecten komen echter meer voor en worden in dit geval ook onder het kopje ‘ongedierte’ gezet. Bijenbekjes zijn het antwoord? Misschien denk je nu; huh, wat zijn dat? Laat het me je uitleggen, dit zijn een soort stootvoegroosters. Wanneer er open of vlakke plekken in de voegen zitten, kan ongedierte hier doorheen komen. Een bijenbekje kopen, maakt dat dat verleden tijd is! Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk zelf te plaatsen.

Veilig op en neer

Iedereen heeft een andere trap, de één heeft houten planken, de ander verzacht te boel met tapijt. Maar het is altijd slim om de veiligheid prioriteit te stellen, trapleuningen dus. Met een trapleunhouder installeer je deze makkelijk zelf en kan je zo weer veilig op en neer.

Alarm voor het alarm slaan

Heb je zelf ook de neiging om je verzekering te skippen wanneer je een reisje boekt omdat je denkt dat je het toch niet nodig hebt? Toch weet je dat het beter is om wel daarin te investeren. Als het noodlot toch op de ene of andere manier toeslaat, kunnen de kosten hoog oplopen. En dat is niet eens het belangrijkste, je hebt hulp nodig! Dit is in huis ook belangrijk, een verzekering zoals een alarm bijvoorbeeld. Een rookalarm of iets dergelijks is echt geen overbodige luxe en het maakt dat je nog meer ontspannen van huis gaat of je ogen dicht doet ’s nachts.

Enkel, dubbel or trippel?

Verder moet een huis ook comfortabel zijn, warmte is daar een groot onderdeel van. Nu ben ik een groot voorstander van verplaatsbare kacheltjes maar als je huis tocht, is daar niet tegenop te stoken in deze koude wintermaanden. Ik raad dan ook aan om te investeren in dubbel of misschien zelfs trippel glas. Dit maakt dat het thuis ook behaaglijker en het zorgt ervoor dat de algemene stookkosten omlaag kunnen want je hoeft niet tegen tocht op te stoken.

Handige tips voor in huis dus, dan kun jij voor je het weet weer zorgeloos genieten.