Ander nieuws

Een hele kaas kopen is een goed idee

In Nederland kunnen we bijna niet zonder onze boterham met kaas. En dus kopen we massaal kaas bij de kaasboer of in de supermarkt. Kaas is niet alleen lekker, het geeft je ook, dankzij de zilte smaak, net even de oppepper die je soms nodig hebt. Ben jij zo'n grootverbruiker? Dan kun je je vast voorstellen dat een hele kaas kopen een beter plan is dan telkens een pakje kaas in plakjes. Een hele kaas kopen is even een investering, maar vergis je niet, je hebt dan al snel bijna 12 kilo (!) kaas op voorraad. Daar kun je mooi een paar boterhammen mee beleggen.

Een hele kaas kopen voor particulieren?

Je zou denken dat een hele kaas kopen vooral iets is voor de horeca. Dat is natuurlijk ook zo. Maar ook particulieren kiezen steeds meer voor een hele kaas kopen. De hele kaas is verkrijgbaar in veel varianten en ook nog eens in verschillende maten. Zo zijn er hele kazen van 4 tot 5 kilo maar ook hele kazen van maar liefst 23 kilo. Daar kun je wel even mee vooruit. Een hele kaas kopen doe je als alleenstaande misschien niet zo snel. Maar wat als je een groot gezin hebt dat bestaat uit kaaseters? Dan ben je een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet!

Ben je fan van bijzondere kazen?

Dan kun je online net zo gemakkelijk geitenkaas kopen. Geitenkaas is, over het algemeen, minder vet dan kaas gemaakt van koemelk. Je moet wel houden van de wat scherpere drogere smaak. Toch is geitenkaas erg lekker op de borrelplank maar ook op de boterham. Je kunt ook geitenkaas met brandnetel, geitenkaas met fenegriek of geitenkaas met zongedroogde tomaten en olijven bestellen. Dat zijn pas verrassende smaken!

Geef eens een kaas cadeau

Kijk, je kunt wel weer een flesje wijn sturen. Of een fruitmandje of een bosje bloemen. Maar zeg het eens met KAAS. Met kaas kun je bijna niet de mist in gaan. Je kunt de kaas online bestellen en deze bij de begustigde laten bezorgen. Je kunt het natuurlijk direct groots aanpakken en een hele kaas laten bezorgen, maar er zijn ook wat meer bescheiden mogelijkheden. Een leuke borrelplank met verschillende kaasjes bijvoorbeeld. Het is zelfs een goed idee om deze voor de volgende alternatieve vrijdagmiddagborrel te versturen naar je medewerkers. Zo heeft iedereen vast wat te knabbelen. Voor de drankjes kan iedereen zelf wel zorgen, toch?