Nieuws

Het leven is opgeruimd een stuk mooier

Je komt thuis na een dag hard werken en denkt eens even lekker neer te ploffen op de bank. Alleen zodra je de woonkamer binnen stapt blijkt je huis een vuilnisbelt. Kranten, papieren, verpakkingen: je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Jouw kleine afvalemmertje zit allang vol en dus heb je geen idee waar je met al dit afval naar toe moet. Misschien wordt het dan hoog tijd om in een goede prullenbak te investeren.

Een passende prullenbak voor iedereen

Het voorbeeld hierboven is ietwat gechargeerd, maar zal menig student of druk persoon toch enigszins bekend voorkomen. Je hebt ooit voor je uitzet een kleine prullenbak gekocht, want waarom zou je daar geld aan uitgeven? Nou, na een paar weken kom je er al achter dat een goede prullenbak geen overdreven luxe is, integendeel. Kies in ieder geval voor een prullenbak die aan jouw afvalproductie voldoet. Prullenbakken zijn er al vanaf minder dan 5 liter tot grotere prullenbakken met een inhoud van wel meer dan 120 liter. 

Het oog wilt ook wat

Waar mannen vaak geen oog voor detail hebben en het design van een prullenbak minder een rol speelt, willen vrouwen toch graag dat de prullenbak op een of andere manier geen dissonant wordt in het interieur. Je hebt prullenbakken in vele verschillende vormen. Van een cilinder tot een vierkant en van een ovaal tot een rechthoek. Om het plaatje helemaal af te maken kun je je prullenbak tegenwoordig zelfs laten inbouwen of aan een wand bevestigen. Bij een keuze voor het uiterlijk van de prullenbak is ook het materiaal zeer belangrijk. Zo heb je met een aluminium prullenbak eentje met een stoer karakter, terwijl bijvoorbeeld een kunststof prullenbak weer een stuk gemakkelijker schoon te maken is. En over kleurstof prullenbakken gesproken, deze zijn er in talloze kleuren.

It’s a kind of magic

Een gave trend in de wereld van prullenbakken zijn de prullenbakken die open gaan zonder dat je het met bacteriën bezaaide deksel hoeft aan te raken. In plaats daarvan ga je met je hand langs de sensor die zich aan de bovenzijde van de prullenbak bevindt en het deksel zal open gaan. Ook het dichtdoen gaat na een aantal seconden compleet automatisch. Dit scheelt je zeker een aantal keer per dag handen wassen. Is dit je toch te futuristisch? Dan zijn er nog altijd de prullenbakken met een pedaal of met een deksel die je met je handen openklapt.