Ander nieuws

Het regende sinaasappelen!

Het is inmiddels alweer bijna twee weken geleden dat ik voor een heerlijk lang weekend in Spanje verbleef. Zoals je weet ben ik gek op alles dat met groen en de natuur te maken heeft. Daarom probeer ik mijn CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dat is precies de reden waarom ik doorgaans met de auto of de trein op vakantie ga. Van tijd tot tijd plan ik echter met een goede vriendin een luxere vakantie in. Dan zoeken we samen een leuke stad uit en genieten we van het goede leven tijdens een stedentrip. Dit jaar zijn we op stedentrip Sevilla gegaan – een citytrip om nooit meer te vergeten!

Sevilla als stad

Voor ik je alle bijzondere evenementen omtrent mijn stedentrip vertel, zal ik je eerst even wat bijbrengen over Sevilla als stad. De stad is gelegen in het zuidelijke deel van Spanje. Wanneer je het straatbeeld wil omschrijven, dan kun je niet om de omschrijving “kleurrijk” heen. Daarnaast barst het in de stad van de bijzondere bezienswaardigheden die je zeker ooit in je leven gezien moet hebben. Mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar iets heel kleins en wellicht vind je het een beetje vreemd. Ik wilde namelijk graag de iconische putdeksels tegenkomen. In Sevilla kom je putdeksels tegen met een opmerkelijke boodschap, namelijk “NO8DO”. Dit is het motto van de stad dat voort is gekomen uit een lokale legende. Ik ben gek op dit soort mysterieuze en indrukwekkende verhalen die de fantasie prikkelen.

Bijzondere gebeurtenis

De vakantie zelf verliep in eerste instantie redelijk ‘gewoon’. We waren geland, hadden de spullen op de hotelkamer gegooid en doken gelijk de stad in. Alles veranderde echter op de tweede dag. Na een heerlijke brunch besloten we over de straten te zwerven. Ik vind het namelijk geweldig om verdwaald te raken in de stad. Tijdens onze wandelingen ging het ineens hard waaien. Toen gebeurde er iets bijzonder: het regende ineens sinaasappelen in Sevilla! We bevonden ons in een prachtig idyllisch straatje waar allerlei sinaasappelbomen gepland waren. Binnen de kortste keren lag het voetpad, de weg en de geparkeerde auto’s vol met knal oranje sinaasappelen!

Een geweldige stedentrip

Uiteraard is er nog veel meer gebeurd, maar als ik een moment moet kiezen dan was het wel de sinaasappel-regen! Al met al was het een lang weekend weg waar ik met veel plezier nog jaren op terug zal kijken. Benieuwd waar ik deze onvergetelijke stedentrip Sevilla had geboekt? Bij Bebsy! Dit is een Nederlands reisbureau dat nog relatief onbekend is, maar op het gebied van stedentrips is Bebsy wel echt de specialist. Zo werkt de website ontzettend prettig en kun je de stedentrip helemaal naar jouw voorkeuren samenstellen. Voor mijn volgende stedentrip over een paar jaar ga ik zeker weer gebruik maken van Bebsy. Ontdek zelf hoe fijn een stedentrip Sevilla geboekt is bij Bebsy door simpelweg op de link te klikken. Uiteraard hoef je dit niet te doen. Je bent helemaal vrij! Een roadtrip of backpacken naar Spanje lijkt me bijvoorbeeld ook ontzettend leuk. Verder staat een stedentrip Valencia ook nog steeds op mijn bucketlist.

Wat lijkt jou een geweldige vakantie? Van welke groene reis door jij ‘s nachts? Ik hoor het graag!