Wonen

Hoe ik snel bovenop mijn ongeluk kwam

Jaren geleden besloot ik een scooter aan te schaffen. Ik vond een auto te duur maar aangezien ik in het buitengebied woon, leek het me wel praktisch om een wat sneller vervoersmiddel dan een fiets of de benenwagen ter beschikking te hebben. Toen kon ik nog niet weten dat het wat later mis zou gaan. Gelukkig kwam ik vlot bovenop mijn ongeluk en ik dacht: laat ik deze blog gebruiken om anderen hierover vertellen. Niemand lijdt immers omdat ze dat leuk vinden. Daarnaast is het ook praktische informatie om te hebben als er niets naars is gebeurd.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Dus een paar jaar geleden kwam ik in een ongeluk terecht. Ik zal eerst even de situatie vertellen voor ik verder ga. Ik reed ’s avonds laat vanuit mijn werk naar huis. Omdat ik in het buitengebied woon, was het heel donker en mistig. Tussen twee vlagen mist door kon ik de lichtjes van mijn huis al in de verte zien. Maar toen schoof er weer een mistvlaag voor mijn zicht en ik weet tot op de dag van vandaag niet wat er precies is gebeurd maar ineens raakte ik van de weg tegen. Mijn wielen verloren grip en ik klapte op een verhoogd veld naast de weg, honderd meter van waar ik moest zijn. Er waren gelukkig geen andere mensen bij betrokken. Alleen in het donker ’s nachts was geen pretje maar wonder boven wonder was mijn telefoon heel en kon ik voor hulp bellen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Gelukkig wist ik dat ik meteen het één en ander moest regelen. Zo moest mijn scooter gemaakt worden en had mijn gebroken been zorg nodig. Ik was alleen in mijn ongeluk maar wanneer je te maken hebt met andere wil je nog weleens een letsel advocaat in de arm nemen om het één ander te regelen. Deze kan namelijk zowel pleiten voor materiële als immateriële schade.

Tijd heelt alle wonden

Maar uiteindelijk hebben alle ongelukken baat bij acceptatie. Het is nu eenmaal hoe het is en je ongeluk kan groot of klein zijn maar vervelend is het altijd. Toch kan je er vaak niets aan veranderen en heeft je mentale en fysieke gezondheid gewoon tijd nodig om bij te komen van de schok en de schade. Gun jezelf dat en je zult zien dat dat het lijden al een heel groot stuk verzacht.