Wonen

Houd je tuin mooi!

Veel mensen zijn erg blij met hun tuin. Het is natuurlijk ideaal als je een eigen stukje natuur aan je huis hebt grenzen. De tuin is een plekje waar je kan relaxen in de zomer. Even in het zonnetje zitten tijdens de lunch gedurende het thuiswerken of gewoon om simpelweg even een frisse neus te halen. In je tuin kan je ’s zomers ook geweldig barbecueën met een lekkere borrel erbij. Dat zal ongetwijfeld gezellig worden in het zonnetje. Ook in de winter kan je in de tuin heerlijk aan de slag. Even wat sneeuwballen gooien met familieleden of misschien zelfs een sneeuwpop maken met de kinderen. Een tuin is een perfect plekje, vooral omdat je er heen kan gaan wanneer je zelf wil. Je hoeft niet eerst naar het park of het strand te lopen om even buiten te kunnen genieten. Hierom willen veel mensen graag hun eigen tuin bij hun huisje hebben. Toch is het hebben van een tuin ook redelijk veel werk. Je moet de tuin goed onderhouden om ervoor te zorgen dat het jouw eigen top plekje blijft. Om dit goed te doen zijn er natuurlijk meerdere tips en opties die je hierbij kunnen helpen. Een ervan die vooral met ons Nederlandse klimaat erg belangrijk is, is het verzorgen van en zorgen voor water! 

 

Sproeien?

Met ons Nederlandse klimaat kan het de ene week regenen en stormen, terwijl het de week erna dertig graden Celsius is en onze bloemen en planten in de tuin ter plekke afsterven. Bij beide situaties moeten wij ervoor zorgen dat onze tuin er kwalitatief uit blijft zien. Hiervoor zijn meerdere opties en machines te verkrijgen die ervoor zorgen dat jouw tuin precies de juiste hoeveelheid water in en op de grond heeft zitten. De meest bekende optie hiervoor is de pop up sproeier. Dit geweldig stukje techniek zorgt er met zijn installatie voor dat wij onze tuin en de bijbehorende planten precies de juiste hoeveelheid water kunnen geven. Zo blijven onze bloemen en planten buiten er altijd goed uitzien!

 

Of pompen?

De andere uitersten in ons land zijn natuurlijk de ongewenste regenstormen. Deze zorgen ervoor dat onze grond, platen en bloemen in de tuin compleet onder water komen te staan of de vijver in de tuin kan gaan overlopen. Dit is ook allesbehalve goed voor de kwaliteit van onze tuin, maar gelukkig is ook hier wat aan te doen. De dompelpomp wordt geplaatst onder water in bijvoorbeeld diepe plassen en verplaatst vervolgens het water naar een andere gewenste plek. Op deze manier zorgt de pomp met zijn zuiger ervoor dat er geen plassen en overstromingen in jouw tuin kunnen ontstaan, erg handig dus!