Wonen

Knap je tuin op met tuintegels

Ook al zitten we midden in de herfst en komt de winter er alweer aan met haar koude dagen en vorst, het is nooit een slecht moment om je tuin op te knappen. Al helemaal niet als het gaat om het opknappen met tuintegels! Bij dat woord denken mensen snel aan de meest saaie grijze betontegels die vaak ergens in een tuin worden gegooid voor het gemak. Zo wordt namelijk het stuk tuin vrijwel onderhoudsvrij, gezien er bijna niets meer kan groeien. Dat is ontzettend jammer! Er zijn namelijk zo veel verschillende tuintegels, die er allemaal voor zorgen dat je tuin er fijner en gezelliger op wordt.

Soorten tuintegels

Er is een groot scala aan tuintegels in allerlei formaten en materialen. De tuintegels die toch het mooist staan en blijven zijn van natuursteen of keramiek. Het is natuurlijk ook heel gaaf om houten vlonders in je tuin te plaatsen, alleen heeft hout uiteindelijk toch meer onderhoud nodig en is de kans groot dat er zich van alles gaat vestigen onder de ietwat verhoogde vlonders. Deze moeten tenslotte verhoogd liggen, omdat het water weg moet kunnen, anders ontstaat er houtrot. Zo is men op het geweldige idee gekomen om keramische tegels en de look van hout te combineren tot één soort tegel: keramisch parket voor in de tuin! Zo heb je de uitstraling van hout in de tint die je zelf wil, en zijn de tegels vochtwerend en vuilbestendig, waardoor je er vrijwel geen werk aan hebt. Ook verkleurt hout normaalgesproken door de weersomstandigheden en licht, maar dat heeft geen effect op deze tegels. Zo blijft je nieuwe terras jarenlang als nieuw.

Keramisch parket in de tuin

Het klinkt misschien een beetje apart, maar stel je voor dat jij jouw eeuwenoude droom eindelijk uit laat komen om je woonkamervloer door te laten lopen de tuin in. Zo wordt het binnen – buiten gevoel waar je zo lang op hebt gewacht helemaal compleet. Van je originele eikenhouten vloer loopt het bijna naadloos over in het keramisch parket. Als het regent kan je de deuren open zetten en binnen op de bank blijven zitten, het lijkt dan net alsof je beschut in de tuin zit. De patronen van de tegels kunnen zelfs aansluiten als je binnen visgraat hebt liggen of heb je al jaren een wens voor hele lange planken, net als in de oude grachtenpanden: er zijn zo veel patronen mogelijk met keramisch parket. Het is fascinerend. Dus neem snel een kijkje in een showroom bij jou in de buurt om dat gevoel van je tuin in je woonkamer halen te gaan ervaren!