Ander nieuws

Met kleine kinderen op fietsvakantie

Ik geef toe dat ik halverwege het inpakken voor mijn eerste buitenlandse familievakantie met een kind op sleeptouw wel twijfelde aan onze verstandigheid bij het kiezen van een fietsvakantie! Ik denk echter dat het niet meer dan normaal is om een beetje ontmoedigd te zijn door met kleintjes te reizen, en ik heb tijdens onze reizen een paar dingen geleerd die hopelijk andere gezinnen zullen helpen en aanmoedigen om op een actieve manier van de wereld te genieten.

Met een 1-jarige op sleeptouw, waren er ook nogal wat vroege nachten voor de volwassenen en we pakten veel te veel avondoutfits voor onszelf. We hebben ook veel te veel “voor het geval dat” items (bijvoorbeeld extra babydoekjes) ingepakt die gemakkelijk onderweg hadden kunnen worden gekocht. Er zijn ook baby’s in Frankrijk, en winkels zorgen voor hen! Dus je hoeft waarschijnlijk minder in te pakken dan je nodig denkt te hebben. Desondanks bespreken we hier de essenties.

Wat zijn de essenties?

Zorg ervoor dat je waterdichte kleding voor iedereen inpakt, fietshelmen voor iedereen, een lichte zonnehoed voor kinderen en zonnebrandcrème (we hebben allemaal de factor 50 zonnebrand met onze kinderen gedeeld).

Elke ouder van jonger dan 2 jaar zal je vertellen dat alleen je huis verlaten je grootste prestatie van de dag kan zijn. Dus het was geweldig zelf te beslissen wanneer te ontbijten, wanneer te fietsen, wanneer te stoppen voor luiergevallen, En wanneer te stoppen voor snacks. We stopten zelfs voor dutje langs de rivier. Gelukzaligheid!

We namen de tijd om de steden ’s avonds te verkennen en te genieten van een ontspannen familiediner. Vroeger dineren dan de meeste continentale diners was geen probleem omdat het betekende dat we stillere restaurants hadden.

Vlak fietsen

Als je met een ouder kind fietst kun je kunt natuurlijk een jongensfiets of meisjesfiets kopen. Wanneer ze niet zelf trappen zijn kinderen zwaar! We fietsten de Loire-vallei fietsroutes en enkele omliggende rustige wegen en rijstroken. Het was een heel vlakke en gemakkelijke route, en als het slechts wij tweeën was zouden we meer de bergen in gegaan. We waren echter blij dat we op een gemakkelijke route waren, want het blijkt dat baby’s behoorlijk zware items waren om achterop je fiets te dragen!