Wonen

Nieuwe barbecue kiezen

Het nieuwe jaar is bijna begonnen, en toch verlang ik nu al naar het nieuwe zomerseizoen. Dit jaar heb ik besloten mijn tuin te upgraden met wel een heel leuk nieuw cadeau: een goede barbecue!

Ik ben zelf dol op tuinfeesten organiseren. De beste herinneringen maak ik met vrienden en familie in mijn eigen tuin. Voor de kinderen is er genoeg speel ruimte, de mannen bemannen de barbecue en de dames schenken drank. Ideaal!

Nu ben ik van plan geen standaard barbecue aan te schaffen. Ik heb immers al een goede houtskoolbarbecue staan. Daarom wil ik mijn arsenaal uitbreiden, en moet ik een keuze maken uit een van de volgende opties.

Ofyr

Mijn oog viel meteen op het strakke design van deze vuurplaat. Ogenschijnlijk een eenvoudige vuurschaal, en daarom meteen een sierraad voor je tuin. Het leuke van de ronde vorm is dat je er me een groep vrienden omheen kan aan staan. De haard verspreid de warmte tot twee meter afstand rondom de barbecue. De Ofyr BBQ leent zich dus zelf goed voor een winter barbecue!

Big green egg

Een vriend van mij, tevens barbecue fanatiekeling, heeft laatst een big green egg aangeschaft. Dat is een  kamado bbq gemaakt van keramiek. Met een kamado kan je op veel verschillende temperaturen barbecueën.  Je kan de EGG op heel veel verschillende manieren gebruiken: roken, grillen, stomen, bakken, grillen. De ultieme controle dus! Dit product biedt levenslange garantie, want het is ook vrij prijzig om aan te schaffen.

Rookovens

Een andere optie is een rookoven aanschaffen. Daarmee bereid je dus gerechten met een authentieke rooksmaak. De oven is volledig dicht waardoor de rook goed in het voedsel trekt. Je kan  veel variëren met de smaak van de houtsnippers. Het duurt wel even voor een rookoven op temperatuur is, maar voor de rest is het een kwestie van wachten!

Thaise bbq

Een Thaise barbecue werkt volgens een ander principe dan vele  barbecues. Evenals de Ofyr is de Thaise barbecue rond en gemaakt om er met mensen rondom te zitten. Het is de bedoeling dat iedereen mee doet. In het midden van de barbecue leg je vlees. De vetten van het vlees druipen af naar een kom rondom de gril. In de kom zit een kruidige bouillion, waar je groenten  en noodels in doopt. De smaak van de bouillon wordt natuurlijk steeds intenser door de smaken van het vlees. Niet je typische barbecue dus, maar wel een leuke combinatie van koken en grillen!

Het zal nog even duren voor ik mijn keuze heb gemaakt. Maar gelukkig heb ik nog even!