Wonen

Nu zonnepanelen kopen of wachten tot 2022?

Wil je jezelf de komende 8 jaar 100.000 euro besparen? Ik ben hier om u te vertellen dat u nu zonnepanelen moet kopen. Uw beslissing zal afhangen van de volgende factoren: Hoeveel geld heeft u? Wat zijn uw energiebehoeften? Wat zijn uw gewoonten op het gebied van energieverbruik? Wat zijn de huidige prijzen van zonnepanelen?

Met welke factoren moet u rekening houden bij het kopen van zonnepanelen?

Hoeveel geld heb je? Hoeveel geld heb je? Dit is een zeer belangrijke vraag omdat de zonnepanelen die u koopt van invloed zijn op het bedrag dat u terugbetaalt. Koop je bijvoorbeeld een goedkoop zonnepaneel dat niet zuinig is, dan blijft je elektriciteitsrekening hoog en duurt het langer voordat deze is terugverdiend. Koop je daarentegen een duur zonnepaneel dat zeer efficiënt is, dan is je energierekening lager en kost het minder tijd om terug te betalen. Wat is je energiebehoefte?

De voordelen van het nu kopen van zonnepanelen

U kunt op de lange termijn veel geld besparen. Zonnepanelen zijn een eenmalige investering die 40 jaar of langer meegaat. U kunt gratis gebruik maken van zonne-energie. Je hebt de mogelijkheid om te investeren in een bloeiende industrie. De vraag naar zonnepanelen neemt elk jaar toe en zal naar verwachting in de toekomst blijven groeien. Uw woningwaarde stijgt doordat u een verstandige investering heeft gedaan die zich op de lange termijn terugbetaalt.

Hoe lang heb je zonnepanelen nodig?

Als u voor een korte periode, zeg 3 maanden, zonnepanelen nodig heeft, dan kunt u wegkomen met het kopen van gebruikte panelen. De reden is dat de elektriciteitskosten in de meeste staten hoger zijn tijdens piekuren (9.00 – 17.00 uur). Gebruik je alleen stroom in de daluren, dan loont het wellicht de moeite om gebruikte zonnepanelen aan te schaffen.

Wat zijn de huidige prijzen van zonnepanelen?

Zonnepanelen worden elk jaar goedkoper. De prijs van zonne-energie is sinds 2009 met meer dan de helft gedaald. Als u nu zonnepanelen koopt, bespaart u de komende 8 jaar 100.000 euro. Als je €10.000 te besteden hebt aan zonnepanelen, raad ik aan om een ​​4kW-systeem te kopen. Dit is voldoende vermogen voor een gemiddelde woning. Als je € 20.000 te besteden hebt aan zonnepanelen, raad ik aan om een ​​7kW-systeem te kopen. Dit is voldoende vermogen voor een bovengemiddelde woning.

De conclussies over het kopen van zonnepanelen

De conclusies die we uit deze feiten kunnen halen is dat het nu een goed moment is om zonnepanelen te kopen. Dit kan gezegd worden doordat je ziet hoeveel je kan halen uit een investering op dit moment. Echter is het nog steeds goed om rekening te houden met de beschreven factoren.