Perzische Tapijt
Wonen

Perzische tapijt voor in huis

Eindelijk was het moment aangebroken waarop ik de sleutel van mijn eerste huis kreeg. Dat betekende dat ik kon gaan inrichten! Ik vind dat persoonlijk een van de leukste dingen aan een huis, het continu kunnen indelen van een kamer. Het eigen maken. Maar waar moest ik beginnen? Tijdens de coronacrisis heb je nu eenmaal niet echt de keuze om lekker uitgebreid te gaan shoppen. Zo veel mogelijk thuisblijven als het niet anders kan. Nou, dan moest ik maar alvast een plan gaan opstellen zodat ik gelijk alles mee kon nemen en niet langer hoefde te blijven dan nodig was.

Beginnen met inrichten

Ik besloot dat de woonkamer het makkelijkst zou zijn. Dit is de kamer waar je vaak het meeste tijd spendeert en jouw gasten ontvangt. Maar ja, ik kon niet zomaar wat spulletjes kopen en hopen dat het bij elkaar paste. Ik besloot dat ik met een Perzisch tapijt wilde beginnen. Een echte aandachtstrekker waar ik mijn meubels op kon baseren. Deze zou onder de salontafel liggen, dus dan kon ik die ook mooi uitkiezen. En gebaseerd op mijn tafel kon ik dan weer mijn bankstel kiezen en zo doorgaan.

De gang

Het verliep allemaal vrij makkelijk omdat ik één stuk in de kamer had waar ik de rest op kon baseren. Maar toen ging ik verder naar de gang, en dat vond ik toch wel wat lastiger. Welke kleuren zouden er op de muur gaan? Wil ik voor een warm welkom gaan, een neutrale kleur of gewoon lekker uitbundig? Ik had al een mooie opstelling gemaakt in de woonkamer, dus waarom zou ik niet meerdere Perzische tapijten kiezen? Dus toen kwam er in de gang ook één waar ik mijn gang weer omheen kon inrichten.

Perzische tapijten trend 2020

Een tapijt kiezen

Nu denk je waarschijnlijk: ja, maar hoe wist je dan welk tapijt je nodig had? Daar zult je toch ook wel een plan voor hebben bedacht? Dat klopt! Ik heb gekeken naar de leukste Perzisch tapijttrend 2020 om een idee te krijgen van wat een beetje een mooie uitstraling heeft. Kijk, dat tapijt wat bij mijn oma ligt is hartstikke prachtig, maar ik wou dit was wel mijn eerste huis. En ik wou het echt helemaal naar mijn eigen smaak indelen zonder iets aan te nemen van familie. Ik heb er hard voor gewerkt om mijn eigen huisje te kunnen betalen, dus dan wil ik het ook helemaal zelf inrichten.

Is het niet lastig om zo’n tapijt in huis te halen?

Je zou denken dat het tijdens de coronatijd moeilijk is om aan specifieke spullen te komen, maar niets is minder waar. Ik heb gewoon mijn tapijt online gekocht en kreeg het binnen twee dagen op mijn nieuwe adres geleverd. Ze gaven mij nog dertig dagen bedenktijd, maar dat had ik niet nodig. Ik wist precies welk tapijt ik wou! Hetgeen wat ik besteld had was van hoge kwaliteit en direct geïmporteerd vanuit Perzië, authentieker kon ik het niet krijgen! En het mooiste van alles is dat ik veel goedkoper uit was dan ik dacht. Dat is toch gewoon een win-win situatie? Ik woon nu al drie maanden gelukkig in mijn eigen huisje, en misschien dat ik het zelfs binnenkort mag delen met een nieuwe liefde.