Gadgets

Van duur naar duurzaam met een refurbished iPhone

Duurzaamheid heeft de toekomst. We beseffen steeds meer dat er maar één aarde is en dat we hier zuinig mee moeten omgaan. Hoewel nog vaak wordt gedacht dat iemand als individu niet veel kan betekenen heeft het mis. Je kunt zelf namelijk behoorlijk wat doen om een belangrijk steentje bij te dragen aan het behoud van ons milieu. De verwarming een graadje lager zetten, iets korter douchen en wat vaker de fiets pakken bijvoorbeeld. Maar óók een refurbished iPhone aanschaffen in plaats van een nieuwe kan al enorm helpen. Maar waarom?

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een eerder gebruikte telefoon die op professionele wijze wordt opengemaakt, gerepareerd en schoongemaakt. Het toestel wordt klaargemaakt voor een tweede gebruikersronde. De eerste eigenaar is erop uitgekeken en vervolgens wordt de tweede eigenaar er blij mee gemaakt. Partijen als Forza Refurbished voorkomen dat smartphones onnodig in de keukenla en uiteindelijk op vuilnisbelt belanden, maar zorgen er juist voor dat ze bij iemand anders terechtkomen. 

Refurbished iPhone voorkomt onnodige belasting op het milieu

Dankzij dit principe is het in mindere mate nodig om telkens weer nieuwe smartphones te produceren. En dat is beter voor het milieu. Gemiddeld wordt namelijk 62,5 kg CO2 uitgestoten voor de productie van één iPhone. Daarnaast worden voor de productie van één iPhone schaarse delfstoffen, erts en water gebruikt. Dat is een onnodige belasting voor het milieu, want oudere iPhones, zoals de iPhone 8, kunnen nog uitstekend een tweede ronde mee. Een refurbished iPhone is dan ook veel vriendelijker voor het milieu en het wint dan ook aan populariteit.

Voordelig in aanschaf

iPhones worden steeds duurder, terwijl de innovaties steeds kleiner worden. Elke 2 jaar weer het nieuwste van het nieuwste aanschaffen is dus helemaal niet meer nodig. Waar een nieuwe iPhone de grens van €1.000 al lang is gepasseerd, kun je een refurbished iPhone vaak al voor minder dan €500 aanschaffen. Dat is dus mooi meegenomen voor de portemonnee. Een iPhone X refurbished van Forza Refurbished is zelfs al vanaf €300 verkrijgbaar. En dat terwijl dit toestel tóch de meest recente functies als een OLED-scherm, een dubbel camerasysteem en gezichtsherkenning heeft. De meest recente smartphones hebben dit óók, alleen betaal je er veel meer voor en wordt het milieu onnodig belast. Waarom zou je dus nog duur doen, als het óók duurzaam kan?

100% functioneel, 2 jaar garantie

Wie denkt dat zo’n refurbished smartphone onbetrouwbaarder is dan een nieuwe variant heeft het mis. Professionele aanbieders controleren de iPhone namelijk op 50 technische punten. Nadat de iPhone het hele refurbished-proces heeft doorlopen, functioneert de telefoon weer even goed als nieuw. Daarnaast krijg je er 2 jaar garantie op, voor het geval er tóch iets stuk gaat. Je hebt dus dezelfde kwaliteit en zekerheid, maar dan voor een lagere prijs en het is nog beter voor de wereld ook. Kortom: van duur naar duurzaam!