rondreis-Indonesië  
Ander nieuws

De lekkerste gerechten van Indonesië  

Indonesië, het land van de duizenden eilandjes en uiteenlopende landschappen en culturen. Van drukke, chaotische steden tot rustige parelwitte stranden met een azuurblauwe zee. Op bijna geen andere plek wordt je zo warm verwelkomd als in dit land. Het is ook niet voor niks dat Indonesië een favoriet vakantieland is voor backpackers en andere vakantiegangers. Het land heeft zoveel te geven dat een rondreis door dit land eigenlijk de enige manier is om verschillende dingen op te pikken. Een van de dingen waar je tijdens je rondreis door Indonesië sowieso van zal gaan genieten is het eten. Dit land staat bekend om zijn verrukkelijke keuken waar je onder andere kunt genieten van de lekkerste rijsttafels en satégerechten. Benieuwd welke gerechten je echt niet mag missen tijdens jouw rondreis? Je leest het hier.

Nasi goreng met saté

Het meest bekende gerecht uit Indonesië is waarschijnlijk toch wel de Nasi goreng met saté. Nasi goreng is ook wel gebakken rijst. Dit gerecht wordt vaak door de war gehaald met Nasi uit China maar er is wel degelijk een verschil tussen de twee gerechten. Nasi goreng is namelijk een stuk donkerder en op smaak gebracht met ketjap manis. Ketjap manis is een zoete sojasaus waar terasi het belangrijkste ingrediënt van is. Nasi goreng wordt niet alleen gegeten maar wordt vaak samen geserveerd met saté en groente. Saté is vlees (heel soms ook vis) wat op de barbecue wordt bereids. Het zijn kleine stukjes vlees aan een stokje en zijn net als Nasi goreng op smaak gebracht met ketjap manis of een ander sausje.

Gado-gado

Ooit van gado-gado gehoord? Dit heerlijke gerecht is een Indonesische salade en bestaat uit gemengde gekookte groenten gecombineerd met een ei, aardappel en pindasaus. Het gerecht wordt vaak afgemaakt met wat kroepoek of emping. Emping is een chips van de melingjonoot. Uiteraard wordt gado-gado niet alleen geserveerd maar met wat rijst of een ander gelijkwaardig bijgerecht. Gado-gado wordt in sommige regio’s anders gemaakt maar oorspronkelijk komt dit gerecht uit Jakarta. Ben je in Jakarta? Dan moet je dit gerecht daar echt proberen.

Bakso of baso

Dit gerecht bestaat onder ander uit gehaktballetjes gemaakt van fijn rundergehakt, op smaak gebracht met wat bloem en zout. Dit gerecht wordt vaak geserveerd in een soepkom gecombineerd met wat runderbouillon en wat mie, vermicelli of groente. Het is een licht gerecht wat het perfect maakt als bijgerecht.

Rendang

Nog een gerecht dat wordt gemaakt van rundergehakt is Rendang. Het rundergehakt wordt gekookt in kokosmelk en verschillende kruiden. Hierdoor krijgt het vooral een zoete smaak. Het maken van Rendang is echter een tijdrovende klus en doe je daarom ook niet zomaar thuis. Het vlees moet namelijk langzaam koken waardoor het alle smaken perfect kan opnemen. Dit gerecht kan met verschillende gerechten worden geserveerd.

Uiteraard zijn er naast deze gerechten nog veel meer smakelijke gerechten die je tijdens je rondreis in Indonesië echt moet proberen. Benieuwd welke dit zijn? Hou dan ons blog goed in de gaten.