Wonen

Snel je huis verkopen voor een goede prijs? Dit zijn de beste tips!

Bij het verkopen van je huis komt veel kijken. Je wil natuurlijk het liefst zonder kopzorgen je huis snel en gemakkelijk mogelijk verkopen. Als het even kan, verkoop je je huis natuurlijk ook graag voor de best mogelijke prijs. Maar hoe pak je dit nu slim aan? Je leest het in dit blog.

Zorg dat de woning er op zijn best uitziet

Allereerst is het belangrijk dat je, als je je huis wil verkopen, ervoor zorgt dat je woning in de best mogelijke staat verkeert. Dit doe je niet alleen door het huis netjes op te ruimen en goed schoon te (laten) maken, maar ook door eventuele mankementen of achterstallig onderhoud aan te pakken. Zorg dus dat het buitenschilderwerk weer wordt gedaan, dat de CV-ketel gecontroleerd en/of vervangen wordt, de kapotte trapleuning gemaakt wordt en het onkruid uit de tuin gehaald wordt. Deze zaken werken waardeverhogend op de woning en maken hem aantrekkelijker voor de eventuele toekomstige koper(s). 

Schakel de hulp van een expert in

Je huis zorgeloos en succesvol verkopen doe je niet alleen, maar met behulp van een expert op de huizenmarkt die weet wat er nodig is om een huis goed in de markt te zetten: een verkoopmakelaar. Er zijn tegenwoordig erg veel verkoopmakelaars, hierdoor kan het lastig zijn om de écht goede makelaars te spotten. Het is belangrijk om niet in zee te gaan met de eerste de beste makelaar die je tegenkomt, maar goed onderzoek te doen naar de makelaar zodat je weet dat je te maken hebt met een betrouwbare partij die jouw belangen zo goed mogelijk behartigt. Nodig in plaats daarvan meerdere verkoopmakelaars uit voor een oriënterend gesprek. Bespreek hierbij de verkoopstrategie die de makelaars zouden hanteren, welke tarieven ze eisen en welke aanvullende voorwaarden er bij hun diensten komen kijken. Ga altijd na hoe goed de makelaar bekend staat en welke ervaringen anderen hebben met de makelaar, door rond te vragen of door online reviews door te nemen. Een makelaar die goed bekend staat is bijvoorbeeld Ben-S Makelaardij

Zorg voor goede foto’s

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken op potentiële kopers van je huis. Zorg er dan ook voor dat de foto’s van het huis van een goede kwaliteit zijn, dat je huis op de foto’s goed uit de verf komt en dat de zaken die de woning aantrekkelijk maken helder naar voren komen. Maak dus foto’s bij mooi weer en maak de foto’s (of laat ze maken) met een professionele camera.