Ander nieuws

Tips voor een verre reis

Vakantie

Wij gingen vroeger met name op strandvakantie. Mijn ouders waren niet van die ruige reizigers, die gingen meer op vakantie om lekker in de zon te liggen en een beetje kleur te krijgen. Daarom ging ik met name naar zonnige landen in Europa en niet veel verder dan dat. Maar nu ik zelf werk, centjes verdien en mijn eigen keuzes mag maken neig ik steeds meer naar rondreisvakanties. Ik wil de mooiste plekken zien, niet te lang op één plek blijven hangen, de cultuur snuiven van een ander gebied.  Maar dat rondtrekken vergt toch een net andere voorbereiding dan een gewone strandvakantie. Daarom heb ik de afgelopen tijd goed bijgehouden wat er net anders is en wat je zal moeten kopen of ondernemen voordat je op vakantie gaat naar een verre bestemming. Daar hebben jullie vast wat aan!

Tips

Zo moet je bijvoorbeeld:

  • Je even verdiepen in je vaccinaties. In sommige landen zal je namelijk prikken moeten halen om veilig te blijven. Daarnaast is er in dit soort landen soms sprake van malaria of dengue. Daar kan je je niet voor inenten, maar je kan wel preventief bescherming slikken of een noodpakket meekrijgen.
  • Een goede backpack aanschaffen. Je kan natuurlijk met een koffer op pad gaan, maar de wieltjes rollen niet altijd even lekker over de onverharde wegen en het maakt je simpelweg minder mobiel. Een grote rugzak kan een hoop in, maar deze moet dus wel comfortabel zitten – anders kost het je je rug en dat is het laatste wat je wil op je mooie reis. Even rustig in verdiepen en advies vragen van experts in een winkel!
  • Goede schoenen kopen! Op een strandvakantie zijn slippers vaak voldoende, maar op een vakantie als deze zal je goed schoeisel moeten hebben. Ik heb hiervoor orthopedische schoenen bij Vamos gekocht. Omdat ik daar Inlegzolen heren in heb gedaan, zitten deze schoenen heerlijk comfortabel en bieden ze voldoende steun.
  • Goed nadenken hoeveel kleding je nou eigenlijk nodig hebt. Je kan beter tussendoor de was doen, want je zal door het vele beweging snel vieze kleding hebben en het is vervelend om dat allemaal mee te slepen. Gewoon niet te veel meenemen en lekker veel wassen onderweg. Kost vaak maar een paar euro.

Door een goede voorbereiding word je reis echt een stuk leuker. En onthoud daarbij dat je natuurlijk altijd alles kan kopen, zolang je je creditcard maar mee hebt. Dat is dus de belangrijkste tip: schaf een creditcard aan. Succes en veel plezier!