Gadgets

Verschillen Wii en Wii-U

De Nintendo Wii was en is nog steeds heel erg populair, vooral vanwege het spelen met beweging. Het was eigenlijk bijna voor het eerst dat je zag dat bijvoorbeeld heel veel mensen in gezinnen aan het gamen waren. Een aantal jaren terug kwam dus de Nintendo Wii U.

En de belangrijkste nieuwe eigenschappen daarvan zijn, dat de spellen in 1080P HD te spelen zijn en dat er een nieuwe controller bij zit. Een zeer belangrijk onderdeel van het succes van de Nintendo Wii was de 'Nunchuck' Die zorgde er echt voor dat mensen van de bank af kwamen en staand in een groep het spel gingen spelen. Dat was razend populair.

Gamepad en de mogelijkheden van de Wii-U

De Nintendo Wii U heeft de GamePad die behoorlijk wat weg heeft van een tablet, maar die wel de belangrijkste controller elementen naast het scherm heeft zitten. Binnen het systeem zou je kunnen zeggen dat de GamePad toch ook wel weer belangrijkste onderdeel is eigenlijk. Nou deze GamePad Controller heeft dus een aanraakscherm van 6,5 inch. En dit aanraakscherm gebruik je soms bij spellen, er zijn een aantal spellen die daar op best wel een vernuftige manier gebruik van maken.

Er moet wel bij gezegd worden dat het scherm is druk gevoelig dus eigenlijk kun je niet echt lekker met je vingers er overheen. Het scherm is in die zin wel wat stroef. Het gaat beter met je nagels en met een bijgeleverd pennetje. Het is op zich niet zo heel erg dat het scherm wat stroef is want je zult in de praktijk vaak wisselen tussen de knoppen en de 'Pad' en het scherm. Dat hij niet zo lekker werkt als een tablet of een smartphone met een wel goede aanraakgevoelige schermen maakt mij niet zo heel veel uit.

Verder reageert deze controller trouwens op bewegingen, er zit een camera in en een microfoon. De GamePad werkt als tweede scherm tijdens het gamen, je ziet dan het beeld van de televisie op de GamePad (en andersom). Bij sommige spellen is er extra of andere informatie te zien op de GamePad. Spel informatie die je ondersteunt tijdens het spelen. Bijvoorbeeld een zijaanzicht of een bovenaanzicht of extra kaart informatie. Bij sommige spellen kan het echt heel leuk uitpakken. Een erg handige functie die de GamePad ook heeft is dat je zelf op de GamePad kan spelen terwijl iemand anders televisie kan kijken. Moet wel bij gezegd worden dat het alleen maar binnen een kamer kan.

Daarnaast is de Gamepad ook te gebruiken als afstandsbediening voor je TV en je decoder. De Wii U hoeft dan niet speciaal daarvoor aan te blijven staan en dat betekent eigenlijk dat je de GamePad kan gebruiken als afstandsbedieningen voor je apparaten en dus je andere afstandsbediening eigenlijk niet meer nodig hebt.

Welke Nintendo Wii kun je het beste kopen?

Wil je een Nintendo Wii kopen? Hierbij een korte recap. De Nintendo Wii U is redelijk vernieuwend en dat komt vooral door de GamePad (de controller met een aanraak scherm) Maar zo innovatief als de Wii was is deze Nintendo Wii U zeker niet. Spelen met beweging van de Wii was echt nieuw. Wat wel erg leuk is aan deze Nintendo Wii U zijn de groep spellen. Vooral de groep spellen zijn erg leuk. En het feit dat je kan gamem in 1080P HD. Zowel de Nintendo spellen: de Super Mario Brothers U als de andere spellen van andere ontwikkelaars zoals Mass Effect 3. Die zien er erg goed uit in 1080P HD.