Ander nieuws

Vier ideeën voor een eigen bedrijfje

Met de komst van het moderne internet en verschillende sociale media platforms is het tegenwoordig steeds gemakkelijker voor mensen om een eigen bedrijfje te beginnen. Je hebt zo een website opgezet en je kunt via sociale media meteen beginnen met een publiek bouwen waaruit je klanten kunt vinden. Of het nou slechts een hobby is die extra inkomsten oplevert, of een volledig fulltime bedrijfje, het is een hele mooie uitdaging om zelf iets op te zetten. De vraag is natuurlijk, wat voor bedrijfje kun je opzetten? In dit artikel bespreken we vier ideeën voor een eigen bedrijfje.

Lesgeven

Misschien heb je al jarenlang een leuke hobby zoals bijvoorbeeld het spelen van een muziekinstrument of fotografie. Een hele leuke manier om geld te verdienen is om deze vaardigheid aan andere mensen te leren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gitaarles te geven. De eerste stap is dan ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen weten dat je bereid bent les te geven. Je kunt jezelf op websites en sociale media promoten. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een website creëren. Op deze manier kun je het proces van klanten krijgen langzaam automatiseren.

Spullen verkopen

Een ander leuk idee voor een eigen bedrijfje is het verkopen van spullen. Hiermee bedoelen we niet dat je zelf spullen moet produceren in een fabriek of maken in een workshop. Je kunt dingen goedkoop inkopen via marktplaats en andere websites zoals het Chinese Alibaba en deze spullen dan weer duurder verkopen. Het is hierbij een goed idee om eerst research te doen welke spullen makkelijk zijn goedkoop in te kopen en duurder te verkopen. Na de research is het beste idee om je te specialiseren in iets waar je verstand en passie voor hebt. Dit kunnen bijvoorbeeld sneakers, horloges of kleding zijn maar ook gadgets of memorabilia. Je zult wel ruimte in je huis nodig hebben om deze spullen in bulk op te slaan en natuurlijk ook verpakkingsmateriaal moeten aanschaffen.

YouTube kanaal

Een hele populaire manier voor jonge mensen om tegenwoordig een publiek te bouwen is door video’s op YouTube te posten. Wanneer je groot genoeg bent kun je via advertenties op je kanaal geld verdienen. Het zal een tijdje duren voordat je een heel groot publiek hebt maar wanneer het zal exponentieel groeien.

Freelancen

Zoals ik aangaf kun je wanneer je een vaardigheid hebt deze vaardigheid aan andere mensen leren. Maar je kunt je dienst ook verkopen. Als je bijvoorbeeld goed bent in fotografie kun je deze dienst aan andere mensen aanbieden. Vooral voor bruiloften wordt er vaak goed geld betaald voor fotografen.