Ander nieuws

Waar kun je tedlar bags voor gebruiken?

Tedlar bags zijn erg geliefd onder bedrijven. Ze kunnen niet doorlekken en zijn gemaakt van stevig Tedlar folie. Hierdoor zijn de zakken erg stevig maar ook flexibel. Een ander voordeel van Tedlar bags is dat ze in verschillende temperaturen erg nuttig zijn. Zo kan de zak temperaturen aan tussen de -72 en 107 graden celsius. 

 

Waarvoor worden Tedlar bags gebruikt?

Tedlag bags worden gebruikt als gas- en luchtbemonteringzakken. Een situatie waarin de Tedlag bag goed te pas komt, is wanneer er een monster genomen moet worden van de lucht op een plek waar gevaarlijk afval ligt. Het lucht- of gasmonster dat op die plek wordt genomen, kan vervolgens met een microscoop worden geanalyseerd. Het zijn dan ook bijna alleen maar bedrijven die baat hebben bij deze zakken. 

Welke Tedlar bags zijn handig voor jou?

Er zijn verschilende soorten Tedlar bags op de markt. Als je een Tedlar bag koopt met een stainless steel fitting, dan kan de bag maximaal 107 graden celcius aan. Is het daarentegen een polypropylene fitting, dan kan het een maximale temperatuur aan van 93 graden celsius. Het is erg belangrijk dat je de fitting niet belast wanneer de maximale temperatuur bereikt wordt. Dit kan namelijk gevaarlijke situaties opleveren.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van tedlar bags?

Als je voor je bedrijf Tedlar bags nodig hebt, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar de opties van verschillende leveranciers. Zo kan de ene goedkoper zijn maar wel een langere leveringstijd hebben. Daarnaast kan een webshop ook maar een beperkte voorraad hebben. Als jij dan regelmatig met skc Tedlar bags wilt werken, dan kan dit voor vertraging zorgen. Zoek daarom vooraf goed uit wat de mogelijkheden zijn en vergelijk deze met elkaar. 

Koop de bags in het juiste formaat

Tedlar bags kan je in verschillende formaten kopen. Zo heb je ze van 0,5 liter, maar ook van 1.000 liter. Welk formaat je nodig hebt, is uiteraard erg afhankelijk van de situatie. Wel kant het voorkomen dat je twijfelt tussen twee formalten. Zo kan je twijfelen of je aan 500 liter genoeg hebt. Indien je denkt dat je hier net overheen komt, is de volgende stap 1000 liter. Het verschil is daarom behoorlijk en dat kan de keuze lastig maken. Aangezien Tedlar bags vrij prijzig zijn, zou het zonde zijn als je hier onnodig honderden euro's extra aan uitgeeft. Kijk daarom altijd goed naar of het niet mogelijk is om een kleiner formaat Tedlar bags aan te schaffen.